Romania castiga un proces cu CE, pentru corectii financiare de peste 18 milioane de euro

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Tribunalul Uniunii Europene a dat castig de cauza Romaniei intr-o actiune initiata de tara noastra privind anularea unei decizii a Comisiei prin care se aplicasera statului roman corectii financiare de peste 18,7 milioane de euro.

Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale saluta hotararea Tribunalului Uniunii Europene care a dat castig de cauza Romaniei, la data de 18 ianuarie 2023, in cauza T-33/21. Procesul in acest dosar a fost initiat de Romania care a vizat anularea unei decizii a Comisiei Europene prin care au fost aplicate statului roman corectii financiare in cuantum de 18.717.475,08 euro, pentru plati efectuate in favoarea bunastarii porcinelor in anii financiari 2017-2019 din Programul National de Dezvoltare Rurala 2007-2013.

Citeste si: ASFOR: peste 90% din lemnul Romaniei, exploatat de SRL-uri

In urma demersului in fata instantei UE, aceasta a dat castig de cauza Romaniei si a anulat decizia atacata in ceea ce priveste intreaga suma de 18.717.475,08 euro.

Hotararea obtinuta este rezultatul foarte bunei colaborari dintre Ministerul Afacerilor Externe si Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Reprezentarea juridica a statului roman in cauza T-33/21 a fost asigurata de Ministerul Afacerilor Externe prin Agentul Guvernamental pentru Curtea de Justitie a Uniunii Europene. Echipa de juristi implicata a fost alcatuita din Emilia Gane, agent guvernamental, Loredana Batagoi, sef al Serviciului Contencios UE, si Oana-Catalina Ichim, diplomat, expertii Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale asigurand sprijinul tehnic in vederea pregatirii argumentatiei juridice a Romaniei.

Hotararea Tribunalului UE nu este definitiva. Ea poate fi atacata cu recurs la Curtea de Justitie a Uniunii Europene.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE