„Regele ciobanilor”, Dumitru Andreșoi, organizează bursa de ovine, la „Sărbătoarea Crescătorilor de Ovine”

Facebook
Twitter

Asociația de Ovine Dacia organizează duminică, 5 octombrie 2014, „Sărbătoarea Crescătorilor de Ovine – Țurcana, regina munților”.

Evenimentul va avea loc în satul Costești, din comuna Orăștioara de Sus, județul Hunedoara. La „Sărbătoarea Crescătorilor de Ovine – Țurcana, regina munților”, care se va desfășura la poalele cetăților dacice Blidaru și Sarmizegetusa, sunt așteptați peste 150 de crescători de ovine din județul Hunedoara, care își vor expune exemplarele de oi țurcane.

Programul „Sărbătorii Crescătorilor de Ovine – Țurcana, regina munților” va debuta duminică, la ora 10, apoi vor fi vizitate standurile expozanților și premierea crescătorilor cu cele mai frumoase exemplare. Ulterior, va fi organizată bursa de ovine, care va fi urmată de un program artistic susținuți de interpreți de seamă, cum sunt Elena Merișoreanu și Puiu Codreanu.

Prima ediție a „Sărbătorii Crescătorilor de Ovine – Țurcana, regina munților” a avut loc în 2004. Inițiatorul manifestărilor și cel care se ocupă ca evenimentul să se facă în fiecare an este președintele Asociației de Ovine Dacia, Dumitru Andreșoi, supranumit și „Regele ciobanilor”, datorită efectivelor de oi pe care le deține. Anul acesta, Dumitru Andreșoi a declarat la APIA aproximativ 25.000 de capete.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE