Record mondial in 2014 pentru Romania: 70.000 de soricei pe hectar

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a subliniat de curand importanta perdelelor forestiere, mai ales in contextul in care Romania a avut parte de un record ceva mai ciudat in 2014, si anume de 70.000 de soricei pe hectar.

„La noi la campie mergi kilometri intregi si nu gasesti un copac sa te ascunzi de soare. Poate nu e intamplator ca in 2014 am avut un record, cred ca mondial, de 70.000 de soricei pe hectar. Am cerut atunci acceptul CE sa folosim o substanta prin care sa combatem acesti soricei. Daca ar exista perdele forestiere, am avea un ecosistem, in sensul ca ar exista si pasari rapitoare care ar aduna din acesti soricei. Mai mult decat atat, in cadrul noii reforme Ciolos, daca ai o ferma peste 15 hectare, esti obligat ca 5% sa lasi necultivat terenul sau sa pui padure”, a declarat Achim Irimescu, la Realitatea TV.

StiriAgricole.ro v-a prezentat de curand povestea fermierului constantean Gheorghe Albu care, in ultimii 10 ani, a reusit sa planteze, in zona comunei Cobadin (Constanta), peste 1,2 milioane de pomi de salcam, care au rolul sa protejeze de seceta, precum si de vanturile aspre din iarna, o suprafata agricola de circa 6.000 de hectare.

Fostul secretar de stat in MADR, Gheorghe Albu, este mandru de investitia realizata si afirma ca perdelele forestiere, pe langa rolul lor protector, au avut capacitatea si sa ii sporeasca productia de cereale cu aproape 100%.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE