pungi biodegradabile

Pungi biodegradabile false, pe piata din Romania. Cum ii afecteaza pe oameni?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Piata din Romania este invadata de pungi biodegradabile false. Acestea se transforma in microplastic, un praf care poate ajune in organismul oamenilor, a declarat Constantin Oprean, presedinte APAPLAST.

“Plasticul trebuie reutilizat de 3-5 ori maximum.

Pentru ca, daca eu il folosesc de maximum 5 ori, el devine neutilizabil, devine praf, devine microplastic, care ajunge apoi in rauri, in Marea Neagra, ajunge in peste si noi cand mancam icre de peste de fapt mancam acest microplastic.

Asta este problema grava”, a sustinut Oprean, la conferinta PRIA Environment.

Citeste si: Romsilva a infiintat peste 1.000 de depozite de lemn. Care este scopul masurii?

El a aratat ca foarte multe pungi de plastic din Romania, desi au stampila ca sunt biodegradabile, nu respecta aceste standarde.

“Vreau sa ridic o problema privind utilizarea de masa a plasticului, si anume pungile de plastic. Toata lumea foloseste pungi de plastic.

Problema este ca piata din Romania este invadata cu pungi de plastic biodegradabil false. Exista pungi de plastic din piata si toti cumparam din piata, pe care este stampila biodegradabil, dar este fals.

Toti cumparam de pe internet aceste pungi de plastic care nu sunt biodegradabile, se transforma in pulbere si nu se biodegradeaza niciodata.

Nu le cumpara nimeni pe cele cu adevarat biodegradabile, care sunt mai scumpe”, a explicat reprezentantul asociatiei.

Potrivit acestuia, companiile care recicleaza au constatat ca aceste pungi nu se biodegradeaza de fapt si raman in compost sub forma de folie sau se transforma in praf, in microplastic, care apoi ajunge in organismul oamenilor.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE