Protejarea mediului, o prioritate a UE in urmatoarea politica agricola. Ce masuri sunt preconizate

Facebook
Twitter

Procedurile incluse in viitoarea politica agricola comuna (PAC) vor avea scopul de a incuraja protectia mediului, prin protectia biodiversitatii, combaterea schimbarilor climatice, dar si sustinerea financiara a fermierilor pentru a pune in practica aceste masuri.

Comisia Europeana a anuntat ca vicepresedintele executiv Frans Timmermans si comisarul pentru agricultura Janusz Wojciechowski vor participa la primul trialog privind reforma politicii agricole a UE.

Trialogul – o discutie in trei intre reprezentantii Comisiei, Consiliului si ai Parlamentului European – va acoperi toate cele trei propuneri: Regulamentul privind planul strategic, Regulamentul orizontal si Regulamentul de modificare a Organizarii comune a pietei (OCP).

„Parlamentul European, Consiliul si Comisia vor avea ocazia sa isi prezinte pozitiile cu privire la elementele cheie ale celor trei regulamente si sa cada de acord asupra aranjamentelor de lucru si a calendarului indicativ care se vor aplica trialogurilor politice care urmeaza si reuniunilor tehnice pregatitoare”, a spus Comisia.

Executivul UE considera ca PAC este una dintre politicile centrale pentru succesul Pactului ecologic european si, prin urmare, este interesata sa dirijeze procesul la cel mai inalt nivel, in stransa coordonare cu alte domenii de politica.

Comisia isi doreste o politica agricola adecvata, care sa raspunda eficient asteptarilor publicului in ceea ce priveste actiuni de combatere a schimbarilor climatice, pentru protectia biodiversitatii, durabilitatea mediului, dar si in vederea asigurarii unui venit echitabil pentru fermieri.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE