Ministrul Oros, discutii cu un oficial international despre exporturile de animale vii din Romania

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a avut o intrevedere cu ambasadorul Emiratelor Arabe Unite (EAU) in Romania, alaturi de care a discutat despre exportul de bovine  si ovine vii in EAU, dar si de exporturile de carcasa ovina/bovina. In cele ce urmeaza va redam desfasurarea intalnirii

In dialogul purtat cu ambasadorul, ministrul Adrian Oros a precizat ca doreste continuarea bunelor relatii dintre cele doua tari, subliniind ca MADR sustine si faciliteaza contactul direct dintre asociatiile din domeniul agricol din Romania si parteneri din EAU cu scopul de a identifica modalitati de cooperare destinate dezvoltarii sectorului agricol.

In ceea ce priveste interesul Emiratelor Arabe Unite pentru animalele vii provenite din Romania, ministrul Adrian Oros a explicat ca tara noastra isi doreste continuarea exporturilor de animale vii, cu respectarea tuturor normelor de bunastare animala. De asemenea, Romania este interesata de posibilitatea exportului de carcasa ovina/bovina. La randul sau, ambasadorul a precizat ca exista cerere in EAU pentru carne din Romania, aceasta fiind renumita pentru calitatea sa foarte buna.

La finalul intalnirii, ministrul Adrian Oros si Ambasadorul EAU au concluzionat ca participarea companiilor din Romania la expozitii in domeniul agriculturii si industriei alimentare reprezinta o oportunitate pentru a cunoaste si a se adapta la cerintele pietei din Emiratele Arabe Unite, dar si pentru statele din regiunea Golfului.

Ministrul Oros, un sustinator al exporturilor catre pietele din Orientul Mijlociu si din Africa de Nord

Seful MADR si-a exprimat, in repetate randuri, sustinerea pentru exporturile de animale catre tarile din Orient, ultima sa interventie in acest sens desfasurandu-se in cadrul unor discutii cu membrii Comisiei pentru agricultura si dezvoltare rurala.

„Pietele din Orientul Mijlociu si Africa de Nord reprezinta mijloace de desfacere foarte importante, care nu ar trebui pierdute, in caz contrar, producatori din alte parti ale lumii ar inlocui oferta europeana, crescand productia lor si transportul de animale vii care nu respecta standardele europene inalte. Exportul de animale vii sa fie corect reglementat si cat mai bine monitorizat, avand in vedere interesul economic al crescatorilor de animale din Romania si din Uniunea Europeana, interzicerea acestuia ar crea prejudicii importante fermierilor europeni. In acest sens, sunt necesare asigurarea si controlul respectarii stricte a conditiilor de transport (dotarea mijloacelor de transport cu aparatura si echipamentele necesare, supravegherea constanta a acestora, pauze regulate, hranirea si adaparea corespunzatoare a animalelor) si fonduri pentru modernizarea acestora”, preciza ministrul Oros la acea vreme.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE