Promisiunile ministrului Daea pentru fermieri: saptamana viitoare veti avea banii in cont pentru calamitati, programul de tomate si usturoi

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Saptamana viitoare, fermierii vor avea banii in cont atat ca despagubire pentru calamitati, cat si pentru programele de sustinere a cultivarii de tomate si usturoi, a anuntat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

“Saptamana viitoare, dragi fermieri, toti veti avea bani in cont, atat pentru calamitati, cat si pentru programul de tomate si usturoi.

Cu alte cuvinte, toate formele de sprijin vor fi incheiate in aceasta saptamana, motiv pentru care am lucrat si sambata si duminica, am lucrat si noaptea.

Altii n-au vazut, dar dumneavoastra ati simtit. (…) Un an greu, dar iata ca natura acum nu ne paraseste. Am spus de fiecare data ca natura nu ramane datoare.

Si au venit si ploile care scot din sol samanta pe care dumneavoastra ati incorporat-o cu atata stradanie si cu atata efort.

Citeste si: Politica Agricola Comuna (PAC): Romania va primi 14,9 miliarde de euro

Sa dea Dumnezeu sa avem parte de sarbatori pe masura dorintei fiecaruia!”, a afirmat Petre Daea.

Intrebat daca toti romanii isi vor permite sa cumpere produse traditionale in acest an, in conditiile in care, conform INS, sunt cele mai scumpe sarbatori din ultimii 20 de ani, ministrul si-a exprimat convingerea ca toti cetatenii vor avea pe masa de sarbatori produse traditionale,” intr-un fel sau altul”, “facute de altii sau facute de dumnealor”.

“Cu siguranta toti vor avea produse traditionale intr-un fel sau altul, adica facute de altii sau facute de dumnealor, pentru ca aici vedem produse facute de mainile harnice si de staruinta pe care o au avut-o oamenii acestia care lucreaza in conditii deosebit de grele – si vin din diferite zone ale tarii sa se bucure ca se intalnesc cu consumatorii – si ca dvs. si noi putem sa le apreciem produsele cumparandu-le.

Cum de altminteri si oricare familie se bucura la randul ei de ceea ce poate sa faca in gospodarie”, a adaugat ministrul.

Totodata, el a fost intrebat ce parere are despre pretul afisat in targ la jumari, de 120 lei kg.

“Sigur, tot timpul sunteti conectati la aceasta priza a interesului fata de pret – si este bine.

INS-ul acum ne stabileste si ne pune pe masa aceasta a ofertei interpretative la nivelul tarii cifre care sa ne dea posibilitatea sa ne gandim incotro o luam si ce trebuie sa facem.

Noi stim incotro o luam si ce facem in fiecare zi. Facem bine pentru romani – si o sa va dau si dumneavoastra mai putine jumari la volumul dumneavoastra, in asa fel incat sa intelegem ca este un pret al interesului pentru domeniu si al respectului fata de de munca lor.

Nu este bine nici un kilogram sa luam, iar la marimea dvs. nu prea e bine sa luati un kilogram. Va ajung 100 de grame”, a spus ministrul.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE