Programul national de impaduriri, finantat prin PNRR, incepe. Care sunt obiectivele?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Programul national de impaduriri, finantat prin fonduri europene, urmeaza sa ia start luna viitoare, a anuntat ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Conform acestuia, proprietarii care se vor inscrie in program vor beneficia de o subventie de peste 10.000 de euro, bani care vor include si cheltuielile cu resursa umana necesara realizarii acestor activitati.

“Prin PNRR am pregatit un proiect extrem de ambitios de impaduriri pe urmatorii cinci ani, avem la dispozitie peste 700 de milioane de euro pentru aceste plantari.

Saptamana trecuta am aprobat o OUG prin care sprijinim acest program nu doar pana la faza de plantare, ci si pe urmatorii 20 de ani, adica putem sa platim o subventie pentru sechestrarea de dioxid de carbon, o subventie semnificativa, comparabila cu cea pe hectar, in agricultura. 456 de euro va fi prima anuala de sechestrare de carbon timp de 20 de ani”, a precizat ministrul Mediului.

Citeste si: Un mare producator roman de ingrasaminte si-ar putea relua activitatea

Acesta a subliniat ca ministerul isi propune ca, dupa startul programului, Romania sa aiba 56.000 de hectare cu paduri noi.

Totodata, el a mentionat ca ministerul isi propune sa inceapa acest program cu cu ariile naturale degradate, o alta prioritate reprezentand zonele desertificate din sudul tarii, iar restul sumelor de bani disponibile se vor duce catre “judetele unde este nevoie”.

Tanczos Barna a participat vineri dimineata la o actiune de impadurire in aria naturala protejata Muntele Tampa de la periferia municipiului Brasov, la recomandarea silvicultorilor plantand el insusi un exemplar de pin negru.

In cadrul vizitei la Brasov, programul ministrului Mediului a cuprins o discutie cu specialistii in silvicultura de la Universitatea Transilvania pe tema viitoarei strategii forestiere a Romaniei, un prim Raport al acesteia urmand sa fie finalizat pana la sfarsitul lunii septembrie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE