Prognoza ANM: vremea se raceste in toata tara. Care sunt sansele de precipitatii?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In urmatoarele doua saptamani, vremea va fi mai rece, in intreaga tara, pana pe data de 24 de septembrie. Dupa 25 septembrie temperaturile vor fi in crestere, se arata in prognoza ANM.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi ridicata pe tot parcursul intervalului de prognoza.

In Banat, pana spre sfarsitul primei saptamani de prognoza, vremea va fi deosebit de rece, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa, in general, intre 16 si 18 grade, iar a minimelor intre 4 si 7 grade.

In jurul datei de 25 septembrie, valorile termice vor creste cu aproximativ cinci grade, apoi nu vor mai avea variatii semnificative.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata intre 19 si 22 septembrie, precum si intre 26 septembrie si 2 octombrie.

In Crisana, in intervalul 19 – 24 septembrie, vremea va fi deosebit de rece, media maximelor termice fiind, in general, de 15 – 17 grade, iar cea a minimelor de 4 – 7 grade.

La sfarsitul primei saptamani si la inceputul celei de-a doua se va incalzi cu aproximativ patru grade, dupa care valorile termice nu se vor mai modifica semnificativ.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata intre 19 si 23 septembrie, precum si intre 26 septembrie si 2 octombrie.

Citeste si: Romsilva suplimenteaza volumul de lemn de foc si lemn destinat industriei

In Transilvania, pana in data de 24 septembrie, media temperaturilor se va mentine mult sub cea specifica perioadei si se va situa intre 13 si 15 grade a maximelor, respectiv intre 3 si 5 grade a minimelor.

In urmatoarele patru zile maximele termice vor creste cu aproximativ cinci grade.

Cresterea minimelor se va produce intre 26 si 28 septembrie si va fi de 6 grade.

In urmatorul interval, regimul termic va fi relativ stationar. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata intre 19 si 23 septembrie, precum si intre 26 septembrie si 2 octombrie.

In Maramures, pana spre sfarsitul primei saptamani de prognoza vremea va fi deosebit de rece, cu o medie a temperaturilor maxime ce se va situa intre 13 si 16 grade, iar a minimelor intre 4 si 6 grade.

In jurul datei de 25 septembrie, valorile termice vor creste cu aproximativ patru grade, apoi nu vor mai avea variatii semnificative. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata intre 19 si 22 septembrie, precum si intre 26 septembrie si 2 octombrie.

In Moldova, media temperaturilor va fi mult sub cea specifica perioadei, pana in data de 24 septembrie, si se va situa, in general, intre 13 si 17 grade ca maxime, si intre 5 si 8 grade ca minime.

Va urma o crestere a valorilor termice, la inceput a celor maxime, apoi si a celor minime, astfel ca, in jurul datei de 27 septembrie, media maximelor va atinge 21 – 22 de grade, iar a minimelor va fi de 10 – 11 grade.

In zilele care vor urma, pana la finalul intervalului de prognoza, nu vor mai fi variatii termice semnificative.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata intre 19 si 23 septembrie, precum si dupa data de 26 septembrie.

In Dobrogea, pana in data de 24 septembrie, media temperaturilor se va mentine mult sub cea specifica perioadei si se va situa intre 13 si 15 grade, peste zi, si intre 3 si 5 grade, pe timpul noptilor.

In urmatoarele patru zile, maximele termice vor creste cu aproximativ cinci grade.

Cresterea minimelor se va produce intre 26 si 28 septembrie si va fi de 6 grade.

In urmatorul interval, regimul termic va fi relativ stationar. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata intre 19 si 23 septembrie, precum si intre 26 septembrie si 2 octombrie.

In Muntenia, in prima saptamana de prognoza, media maximelor termice va avea variatii intre 17 si 22 grade, iar cea a minimelor intre 6 si 9 grade si vor caracteriza o vreme mai rece decat in mod normal la aceasta data.

In cea de-a doua saptamana, temperaturile vor fi mai ridicate, nu vor mai avea variatii importante, media maximelor se va situa in jurul a 23 – 24 de grade, iar a minimelor de 10 – 12 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata intre 19 si 23 septembrie, precum si dupa data de 27 septembrie.

In Oltenia, pana in data de 24 septembrie, media temperaturilor se va mentine sub cea specifica perioadei si se va situa intre 16 si 21 grade a maximelor si intre 6 si 8 grade a minimelor.

In urmatoarele patru zile, maximele termice vor creste cu aproximativ 5 grade.

Cresterea minimelor se va produce intre 26 si 28 septembrie si va fi de 6 grade. In urmatorul interval, regimul termic va fi relativ stationar.

Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicata intre 19 si 22 septembrie, dar si dupa data de 27 septembrie.

La munte, vremea va fi mult mai rece decat in mod normal la aceasta data, pana pe 24 septembrie.

Astfel, media maximelor termice va avea variatii intre 4 si 8 grade, iar minimele vor cobori usor sub pragul de inghet.

In urmatoarele doua zile se va incalzi cu aproximativ 4 – 5 grade, apoi nu vor mai fi variatii termice importante.

Temporar, va ploua aproape zilnic, iar in prima saptamana, la altitudini in general de peste 1.600 de metri, trecator, se vor semnala si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE