Prognoza ANM: temperaturi minime de -2 grade Celsius si sanse mari de precipitatii in urmatoarele doua saptamani

Facebook
Twitter

In urmatoarele doua saptamani, vremea va fi una normala pentru perioada din calendar, insa sansele de precipitatii vor fi foarte mari, se arata in prognoza ANM.

In Banat, pana in jurul datei de 10 decembrie, temperatura aerului va avea tendinta de crestere semnificativa de la medii ale maximelor de 8 grade spre medii de 12 – 13 grade si ale minimelor de la 4 grade pana la 6 – 7 grade, valori cu mult mai ridicate fata de mediile multianuale.

Ulterior, vremea va intra intr-un proces de racire pana in data de 12 decembrie, cand media valorilor diurne va ajunge la 5 – 6 grade, iar a celor nocturne in jurul a zero grade, medii ce se vor mentine in general pana la sfarsitul intervalului.

Probabilitatea de precipitatii se va mentine in general ridicata pe tot parcursul intervalului, dar mai ales in data de 8 decembrie, in intervalul 10 – 12 decembrie si dupa 14 decembrie.

Citeste si: Romsilva a vandut 1,63 milioane mc de lemn de foc. Care a fost pretul?

In Crisana, in prima saptamana din interval, valorile termice vor fi in crestere si vor caracteriza o vreme cu mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an.

Media maximelor va urca de la 8 – 9 grade spre 12 – 13 grade, iar cea a minimelor, de la 2 – 3 grade, pana la 6 – 7 grade.

Vremea va intra intr-un proces de racire pana in data de 12 decembrie, cand media valorilor diurne va ajunge la 4 grade, iar a celor nocturne de la -2 grade la -1 grad, iar pana la sfarsitul intervalului variatiile vor fi nesemnificative.

Probabilitatea de precipitatii se va mentine in general ridicata pe tot parcursul intervalului, dar mai ales in data de 8 decembrie, in intervalul 10 – 12 decembrie si dupa 14 decembrie.

In Transilvania, pana in jurul datei de 10 decembrie, valorile termice, indeosebi cele diurne, vor fi in crestere, de la medii ale maximelor de 5 grade, spre medii de 12 – 13 grade, si ale minimelor, de la zero grade, pana la 4 grade, valori cu mult mai ridicate fata de mediile multianuale.

Ulterior, vremea va intra intr-un proces de racire pana in data de 12 decembrie, cand media valorilor diurne va ajunge la 4 – 5 grade, iar a celor nocturne in jurul a -2 grade, medii ce se vor mentine in general pana la sfarsitul intervalului.

Vor fi precipitatii pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales in 8 decembrie, in jurul datelor de 12 si 15 decembrie.

In Maramures, pana spre sfarsitul primei saptamani, temperatura aerului va avea tendinta de crestere de la medii ale maximelor de 6 grade, spre medii de 10 – 11 grade si ale minimelor, de la zero grade, pana la 5 – 6 grade, valori cu mult mai ridicate fata de mediile specifice perioadei.

Apoi, vremea va intra intr-un proces de racire, mai accentuata pana in data de 12 decembrie, cand media valorilor diurne va ajunge spre 4 grade, iar a celor nocturne de pana la -2 grade, medii ce se vor mentine in general pana la sfarsitul intervalului.

Probabilitatea de precipitatii se va mentine in general ridicata pe tot parcursul intervalului, dar mai ales in data de 8 decembrie, in intervalul 10 – 12 decembrie si dupa data de 15 decembrie.

In Moldova, in prima saptamana din interval, valorile termice vor fi in crestere si vor ajunge sa caracterizeze o vreme cu mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an.

Media maximelor va urca de la 1-2 grade, spre 10 – 11 grade, iar cea a minimelor, de la -2 grade la -1 grad, pana la 4 – 5 grade.

Dupa acest interval, vremea va intra intr-un proces de racire pana in data de 13 decembrie, cand media valorilor diurne va ajunge la 5 grade, iar a celor nocturne ce vor ajunge la -2 grade, iar pana la sfarsitul intervalului variatiile vor fi nesemnificative.

Vor fi conditii de precipitatii pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales in jurul datelor de 12 si 15 decembrie.

In Dobrogea, in prima jumatate a intervalului, valorile termice vor fi in crestere si vor ajunge sa caracterizeze o vreme cu mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an.

Media maximelor va creste de la 6 – 7 grade, spre 14 grade, iar cea a minimelor, de la 3 grade, pana la 8 – 9 grade.

La inceputul celei de-a doua saptamani, vremea va intra intr-un proces de racire si pana in data de 13 decembrie media valorilor diurne va ajunge la 8 grade, iar a celor nocturne la 3 – 4 grade, iar pana la sfarsitul intervalului variatiile vor fi nesemnificative.

Probabilitatea pentru precipitatii va fi in crestere mai ales in a doua jumatate a intervalului.

In Muntenia, pana in data de 11 decembrie, valorile termice vor fi in crestere si vor caracteriza o vreme cu mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an.

Media maximelor va creste de la 4 – 5 grade, spre 12 – 13 grade, iar cea a minimelor, de la 1 – 2 grade, pana la 5 – 6 grade.

In a doua jumatate a intervalului, vremea va intra intr-un proces de racire si pana in data de 13 decembrie media valorilor diurne va ajunge la 7 – 8 grade, iar a celor nocturne intre zero grade si un grad, iar pana la sfarsitul intervalului variatiile vor fi nesemnificative.

Vor fi conditii de precipitatii pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales in jurul datelor de 12 si 15 decembrie.

In Oltenia, valorile termice vor creste in prima saptamana din interval si vor caracteriza o vreme cu mult mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada din an.

Media regionala a maximelor va urca de la 5 – 6 grade, spre 11 grade, iar cea a minimelor, de la 2 – 3 grade, pana la 5 – 6 grade.

In a doua jumatate a intervalului, vremea se va raci si pana in data de 13 decembrie media valorilor diurne va ajunge la 7 – 8 grade, iar a celor nocturne intre -1 grad si zero grade, iar pana la sfarsitul intervalului variatiile vor fi nesemnificative.

Vor fi precipitatii pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales in perioada 10 – 12 decembrie si dupa data de 14 decembrie.

La munte, pana spre sfarsitul primei saptamani, temperatura aerului va avea tendinta de crestere de la medii ale maximelor de pana la un grad, spre medii de 5 – 6 grade si ale minimelor, de la -3 grade, pana la doua grade, valori cu mult mai ridicate fata de mediile specifice perioadei.

In a doua saptamana, vremea va intra intr-un proces de racire, mai accentuata pana in data de 12 decembrie, cand media valorilor diurne va ajunge spre -2 grade grade, iar a celor nocturne de intre -6 si -5 grade, medii ce se vor mentine in general pana la sfarsitul intervalului.

Probabilitatea de precipitatii se va mentine in general ridicata pe aproape tot parcursul intervalului, dar mai ales in a doua jumatate din interval.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE