Producția de brânzeturi în fabrica de la Țaga ar putea să fie reluată în câteva luni

Facebook
Twitter

FrieslandCampina România a încheiat, astăzi, 29 august 2014, un acord cu Fabrica de Brânzeturi Transilvania pentru reluarea producției de la fabrica din Țaga, producția urmând să fie reluată în câteva luni.

Fabrica de brânză din comuna Țaga este deținută de compania FrieslandCampina România și se află în conservare de la 1 iunie 2013. Acordul oferă dreptul societății Fabrica de Brânzeturi Transilvania de a opera fabrica de brânză din comuna Țaga, județul Cluj. Asociatul majoritar al societății este AgroTransilvania Cluster, având ca partener asociat Cooperativa Agricolă Someș Arieș, a informat FrieslandCampina România.Totodată, acordul prevede producția Brânzei de Năsal, sub brandul Napolact, dar și a altor tipuri de brânzeturi, sub brandurile proprii ale AgroTransilvania Cluster.

„Acordul de parteneriat cu FrieslandCampina România reprezintă pentru noi, ca structură asociativă ce promovează investițiile în sectorul agroindustrial transilvănean, o oportunitate de a duce mai departe rețetele și tradițiile clujene, indiferent de contextul economic. Grota de la Țaga, în care se maturează brânzeturile, face parte din patrimoniul Transilvaniei și este de datoria noastră să facem tot ce este posibil să susținem procesul de producție de aici”, a declarat Felix Arion, manager general AgroTransilvania Cluster.

Producția de brânzeturi în fabrica de la Țaga ar putea să fie reluată în câteva luni, a precizat Cornel Cărămizaru, director de vânzări în cadrul FrieslandCampina România.

„Suntem extrem de bucuroși că am reușit, prin această soluție inedită de business, să reluăm activitatea în fabrica de la Țaga, o unitate-unicat în Ardeal. În momentul în care am anunțat intrarea în conservare a unității de la Taga, consumatorii, dar și alti membri ai comunităților locale ne-au trimis numeroase mesaje prin care își exprimau regretul ca nu vor mai putea cumpăra Brânza de Năsal”, a completat oficialul FrieslandCampina România.

Societatea este parte a companiei olandeze FrieslandCampina. Fabrica de Brânzeturi Transilvania a fost înființată de AgroTransilvania Cluster, asociat majoritar, în parteneriat cu Cooperativa Agricolă Someș Arieș. AgroTransilvania Cluster este o structură formată din agenți economici, entități de cercetare, instituții și catalizatori ai sectorului agroindustrial transilvănean, iar partenerul său în Fabrica de Brânzeturi Transilvania este o cooperativă formată din peste 50 de ferme, care cresc împreună peste 2.000 de vaci de lapte.

Inițiativa de a reuni în aceeași structură actori importanți din sectorul agroindustrial clujean și transilvanean îi aparține Consiliului Județean Cluj.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE