Producerea de seminte pentru sectorul legumicol, luata din nou in calcul de Ministerul Agriculturii

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

La solicitarea secretarului de stat Emil Dumitru, in cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a avut loc o intalnire de lucru pe tema producerii de samanta autohtona in sectorul legumicol, cu reprezentantii statiunilor de cercetare de la ICDLF Vidra, SCDL Buzau, SCDL Bacau si SCDL Iernut. De asemenea, au participat si reprezentantii OIPA Legume-Fructe.

Pentru a avea o imagine in ceea ce priveste cantitatea de samanta de legume din soiuri autohtone care se produce in Romania, secretarul de stat Emil Dumitru a solicitat reprezentantilor  statiunilor de cercetare prezente la intalnire, sa elaboreze un material cu potentialul de productie al fiecarei specii  legumicole in parte. Solicitarea vine din necesitatea de a acoperi cererea fermierilor interesati. Reamintim ca Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale promoveaza politici pentru sustinerea produselor agricole, inclusiv a produselor legumicole in vederea asigurarii pietei interne cu produse de calitate romanesti.

In egala masura, Emil Dumitru si-a exprimat dorinta de a avea un dialog constant cu producatorii din marile bazine legumicole astfel incat sa putem imbunatati programele derulate de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si, in timp, sa se realizeze o multiplicare a semintelor autohtone pentru soiurile de legume.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE