APIA, noutati despre cererile de plata

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca pana la acest moment au fost depuse, in cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plata in anul 2020, un numar de 70.960 cereri, pentru o suprafata de 227.989 hectare.

Reamintim ca se depune o singura Cerere Unica de Plata, chiar daca se utilizeaza suprafete de teren in diferite localitati sau judete. In cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mare de 50 hectare teren agricol cererea se depune la Centrele judetene APIA, iar la Centrele locale in cazul fermierilor care solicita o suprafata mai mica sau egala cu 50 hectare teren agricol.

Depunerea Cererilor Unice de Plata in cadrul Campaniei 2020 se va incheia la data de 15 mai 2020, in conformitate cu prevederile OMADR nr.69/2019, iar cei care nu se prezinta pana la acest termen nu vor beneficia de sprijinul financiar acordat de APIA.

Fermierii sunt rugati pe aceasta cale sa se prezinte la data si ora la care sunt programati conform INVITATIEI primite pentru a se putea utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea Cererilor in Campania 2020.

Sprijinul financiar este finantat din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Informatii relevante se regasesc postate pe site-ul APIA www.apia.org.ro si in ghidurile adresate fermierilor care solicita plati pe suprafata de la sediile Centrelor Judetene si Locale ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura din fiecare judet.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE