APIA incurajeaza fermierii sa depuna online cererile de plata. Iata ultimul anunt al agentiei

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

APIA informeaza ca, in prezent, se afla in plin proces de primire a Cererilor unice de plata aferente Campaniei 2020.

Demarata la data de 2 martie 2020, conform calendarului stabilit de legislatia comunitara in vigoare, primirea cererilor s-a mutat, incepand din data de 6 aprilie 2020 in mediul online, pentru a respecta prevederile privind distantarea sociala si a preveni raspandirea pe teritoriul Romaniei a epidemiei de Coronavirus.

Astfel, in perioada 2 martie – 10 aprilie 2020 s-au depus un numar total de 187.722 cereri de plata, pentru o suprafata de 881.706 hectare. Facem precizarea ca 49.795 de cereri au fost depuse prin mijloace electronice, in perioada 06 aprilie – 09 aprilie, pentru o suprafata de 350.478 hectare.

De asemenea, pentru a veni in sprijinul fermierilor si pentru a asigura completitudinea cererilor de plata depuse, APIA a solicitat sprijinul tuturor primariilor, in sensul eliberarii in format electronic a documentelor care atesta utilizarea terenului si trimiterii acestora online catre APIA, pe baza listelor cu beneficiari transmise in prealabil de agentie.

Totodata, Agentia Nationala pentru Zootehnie (ANZ) s-a alaturat acestui demers si transmite electronic catre APIA toate documentele necesare fermierilor la depunerea cererii pentru solicitarea la plata a schemelor si masurilor din sectorul zootehnic.

In acest context, reiteram intregul nostru sprijin pentru toti fermierii si ii indemnam sa fie aproape de angajatii APIA, sa contacteze responsabilii de dosar de la centrele locale si judetene, care ii vor sprijini pe deplin sa finalizeze procesul de depunere electronica, astfel incat toti fermierii sa reuseasca sa-si depuna cererea de plata in termenul legal prevazut de legislatie, respectiv 15 iunie 2020.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE