Noutati pentru beneficiarii de fonduri europene. Cum se pot trimite cererile

Facebook
Twitter

In contextul pandemic actual, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale mentine solutia alternativa de transmitere a documentelor bazata pe tehnologia Cloud.

Astfel, depunerea cererilor de modificare a contractelor de finantare, a documentatiilor de avizare a achizitiilor sau depunerea cererilor de plata de catre beneficiarii PNDR 2020 care nu au utilizat depunerea on-line a proiectelor, se va face in continuare prin intermediul internetului, fara deplasarea la sediul insitutiei.

Documentele care trebuie transmise la AFIR se vor transmite in format electronic, cu utilizarea semnaturii digitale, daca beneficiarul detine o astfel de semnatura sau o fotocopie a documentatiilor cu semnatura olografa. Acestea sunt transmise pe adresa oficiala de e-mail a structurilor teritoriale ale Agentiei (Centre Regionale sau Oficii Judetene, dupa caz) sau incarcate de beneficiar in sistemul online al Agentiei prin utilizarea aplicatiei „OneDrive”, accesand link-ul pus la dispozitie beneficiarilor de catre expertii AFIR.

Reamintim ca sistemul informatic al AFIR de gestionare a procesului de depunere a cererilor de finantare si de analizare a acestora este functional si permite parcurgerea tuturor etapelor procedurale de la depunerea online a cererii de finantare, la contractarea proiectului si pana la efectuarea platilor aferente transelor de plata depuse.

De asemenea, comunicarile Agentiei se vor realiza cu prioritate prin e-mail (acolo unde este posibil), la adresele de contact puse la dispozitie de beneficiari, prin intermediul contractului sau deciziei de finantare, solicitandu-se totodata si confirmare de primire din partea destinatarilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE