Noutati pentru beneficiarii de fonduri europene. Cum se pot trimite cererile

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

In contextul pandemic actual, Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale mentine solutia alternativa de transmitere a documentelor bazata pe tehnologia Cloud.

Astfel, depunerea cererilor de modificare a contractelor de finantare, a documentatiilor de avizare a achizitiilor sau depunerea cererilor de plata de catre beneficiarii PNDR 2020 care nu au utilizat depunerea on-line a proiectelor, se va face in continuare prin intermediul internetului, fara deplasarea la sediul insitutiei.

Documentele care trebuie transmise la AFIR se vor transmite in format electronic, cu utilizarea semnaturii digitale, daca beneficiarul detine o astfel de semnatura sau o fotocopie a documentatiilor cu semnatura olografa. Acestea sunt transmise pe adresa oficiala de e-mail a structurilor teritoriale ale Agentiei (Centre Regionale sau Oficii Judetene, dupa caz) sau incarcate de beneficiar in sistemul online al Agentiei prin utilizarea aplicatiei „OneDrive”, accesand link-ul pus la dispozitie beneficiarilor de catre expertii AFIR.

Reamintim ca sistemul informatic al AFIR de gestionare a procesului de depunere a cererilor de finantare si de analizare a acestora este functional si permite parcurgerea tuturor etapelor procedurale de la depunerea online a cererii de finantare, la contractarea proiectului si pana la efectuarea platilor aferente transelor de plata depuse.

De asemenea, comunicarile Agentiei se vor realiza cu prioritate prin e-mail (acolo unde este posibil), la adresele de contact puse la dispozitie de beneficiari, prin intermediul contractului sau deciziei de finantare, solicitandu-se totodata si confirmare de primire din partea destinatarilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE