mere de vanzare

Producator agricol important adera la o cooperativa. Ce beneficii va avea?

Facebook
Twitter

Bazinul pomicol Voinesti va adera la Cooperativa Tara Mea si va livra, lunar, 150 de tone de mere, se arata intr-un document transmis de organizatie.

Florin Burculescu, presedintele Cooperativei „Tara Mea”, a precizat, in context, ca intentioneaza sa livreze fructele preluate din aceasta zona in aproape toate marile lanturi de magazine din tara, pentru ca romanii sa simta savoarea fructelor naturale, crescute in livezile producatorilor locali.

„Ne-am unit fortele cu increderea ca Romania va reusi sa le ofere oamenilor fructe autohtone, sanatoase si proaspete, pe tot parcursul anului, direct de la sursa”, a declarat Florin Burculescu.

Odata cu adeziunea la „Tara Mea”, membrii vor beneficia de experienta si expertiza specialistilor Cooperativei Agricole „Tara Mea” si vor avea acces la toate facilitatile necesare.

Citeste si: Tara in care tot mai multi romani aleg sa munceasca mareste salariile cu 20%

„Suntem mandri sa integram in familia Tara Mea o zona reprezentativa pentru marul romanesc, unde pomicultura este o activitate de baza din tata in fiu.

Cred ca aceasta asociere inseamna un mare pas catre dezvoltarea zonei, intrucat motto-ul nostru este sa folosim inovatia pentru a duce mai departe traditia”, a mai aratat Florin Burculescu.

Gustul specific al merelor romanesti fata de cele importate se datoreaza si pastrarii acestora in conditii optime.

Pe langa faptul ca tine fructul la rece, acest depozit are si dotarea necesara pentru a tine fructele intr-o atmosfera controlata, ceea ce inseamna ca merele raman cu acea calitate gustativa de la cules.

Toate investitiile facute au avut ca scop atingerea varful tehnologic in materie de depozitare si procesare, a declarat Dumitru Stefan, reprezentantul Cooperativei din Voinesti.

„Totodata, tehnologia ne ajuta sa putem urmari starea merelor din depozit in orice moment, direct de pe telefon.

Indiferent unde as fi, in orice colt al lumii, daca am conexiune la internet pot interveni in momentul in care exista o alerta si pot trimite echipa de interventie cand este cazul”, a mai precizat Dumitru Stefan.

El a povestit ca depozitul a luat nastere din dorinta de a conserva traditiile si de a oferi romanilor mere proaspete, care cresc natural, precum si din nevoia de a vinde mar romanesc si in alte perioade decat cele traditionale.

„Ne dorim ca marul romanesc, specific bazinului pomicol Voinesti sa ajunga pe masa, la romani si in ziua de Pasti.

M-am inscris in Cooperativa Tara Mea pentru ca am constientizat ca doar in aceasta forma toata aceasta investitie poate sa dea roade.

Vreau sa devin unul dintre cei care promoveaza ca noi cei care suntem producatori astazi sa devenim membrii cooperatori.

Pentru mine, un singur lucru este important: Cooperativa si vanzarea fructelor catre supermarket , a declarat Dumitru Stefan.

Cooperativa Tara Mea este cea mai mare cooperativa agricola din Romania si are peste 2.000 de fermieri membri, cu activitati care pornesc de la cultivarea legumelor si fructelor, la procesarea lactatelor, productia de carne de porc si pasare si pana la produse finite si de bacanie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE