Primul Targ de Craciun 2021, anuntat la Timisoara

Facebook
Twitter

Targ de Craciun 2021. Muzeul Satului din Timisoara va gazdui in luna decembrie o serie de evenimente culturale si de divertisment pentru familie, cu tematica de iarna, timp de 20 zile.

Activitatile se vor desfasura in aer liber, cu intrare gratuita, pe un teren care depaseste 10 hectare. Astfel, la acest targ de Craciun 2021, pot fi respectate toate normele de prevenire a raspandirii cornavirusului.

In organizarea acestui Targ de Craciun 2021 sunt implicate toate cele sase institutii de cultura finantate de Consiliul Judetean Timis, se arata intr-un comunicat emis de institutie.

La acest Targ de Craciun 2021 de la Timisoara, copiii vor avea acces gratuit la patinoarul special instalat cu aceasta ocazie, la spectacole de teatru si ateliere de citit, pictura sau mestesugarit desfasurate intr-un cort incalzit, sub indrumarea artistilor de la Teatrul Merlin.

„Pasionatilor de arta li se pregateste un loc special unde vor putea exersa reproducerea de icoane, tehnica mixta pe panza, realizarea de carti postale sau chiar realizarea de masti contemporane din deseuri reciclabile, cu ajutorul unui muzeograf al Muzeului National de Arta”, se mai arata in documentul citat.

Targ de Craciun 2021: concerte si recitaluri literare

Biblioteca Judeteana Timis va veni la acest Targ de Craciun 2021 cu trei experimente culturale inedite: poeme rostite de statui vivante pe aleile Muzeului Satului, lectura „aprinsa” in lumina neconventionala, precum torte sau faruri de motociclete si Text concerto – muzica live intrerupta, imprevizibil, de scurte recitaluri literare.

„Pregatim activitati care au in centru familia si care incurajeaza participarea copiilor la programul artistic, sportiv si de divertisment, fara costuri suplimentare pentru parinti. Ne-am gandit sa valorificam Muzeul Satului, aflat in patrimoniul Consiliului Judetean Timis, deoarece este situat in Padurea Verde si poate fi locatia perfecta pentru evenimente care aduc oamenii impreuna fara a crea aglomeratii. Cele peste 10 ha de teren pot fi folosite creativ, astfel incat publicul sa se poata bucura de activitati, cu respectarea distantarii fizice” a spus Alin Nica, presedintele Consiliului Judetean Timis.

Magia sarbatorilor de iarna va fi intregita la acest Targ de Craciun 2021 de iluminatul festiv, photo corner-ul lui Mos Craciun si personajele de poveste care vor indruma participantii catre zona de interes aleasa spre a fi vizitata. Muzeul Satului va deveni un labirint de iarna cu casute ale etniilor amenajate sa primeasca oaspeti, cu aleea comerciala a mestesugarilor, cu Biserica de lemn in care vor rasuna colinde si scena mare unde vor avea loc atat concerte folclorice, cat si recitaluri pop.

In cadrul acestui targ de Craciun 2021, vor concerta diferiti DJ. La programul artistic al acestui targ de Craciun 2021, vor contribui Muzeul National al Banatului si Centrul de Cultura si Arta al judetului Timis.

In Parcul Craciunului se vor putea degusta mancaruri traditionala, precum si produse intrate mai recent pe lista de Craciun. la acest targ de Craciun 2021, se va coace paine in cuptorul traditional al Muzeului Satului, se va face pomana porcului sub forma unei demonstratii culinare, vor fierbe ceaune, dar vor fi prezente si tonete cu carnati vienezi sau burgeri vegetarieni.

Accesul la acest targ de Craciun 2021 se va face incepand cu ora 17.00, iar in weekend pe durata intregii zile.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE