Prima livrare de legume intermediata de Casa de Comert Unirea

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Prima livrare de legume de la producatorii romani catre magazinele Carrefour, intermediata de Casa de Comert Alimentar Unirea, a avut loc pe 14 octombrie. Astfel, 12 tone de legume (cartofi, varza si dovleac) au ajuns in depozitele retailerului, se arata intr-un document emis de MADR.

”Am demarat acest proces amplu, dupa ce saptamana trecuta am asistat la primul contract semnat intre un producator roman și conducerea Casei de Comert Unirea, iata ca vedem astazi, concret, cum sunt livrate legume romanești catre un mare retailer din Romania.

Se incheie contracte, pentru a fi furnizata marfa fara sincope, astfel incat fluxul comercial sa se poata desfașura in cele mai bune conditii. Casa de Comert merge catre producatori, preia produsele disponibile și le duce in retele de magazine.

Salut faptul ca retailerii iși indreapta atentia catre produsele romanești și sunt deschiși la colaborare. Toata lumea are de caștigat prin valorificarea productiei pe care o obtin bravii noștri agricultori. Vom folosi toate mijloacele pentru promovarea și valorificarea produselor romanești”, a afirmat Petre DAEA, ministrul Agriculturii și Dezvoltarii Rurale.

Citeste si: Fermierii vor primi 1.500 de lei/ha, despagubiri pentru seceta (proiect)

La randul sau, Alina GAMAUF, Membru in Comitetul Executiv Carrefour Romania, a declarat „Carrefour, prin filosofia Act for Food, sustine producatorii, cu scopul de a le oferi clientilor produse proaspete, sanatoase și crescute local.

La nivel national, echipele noastre de achizitii, programe și responsabilitate sociala lucreaza integrat pentru a crea un ecosistem sustenabil de parteneriate cu producatorii locali. In acest moment, eforturile noastre ne-au confirmat pozitia de lideri pe segmentul fresh, cu peste 1.300 de fermieri romani, dintre care peste 600 producatori sunt ultra locali.

Ne bucuram sa oferim sprijin Casei de Comert Unirea și vom continua sa sustinem antreprenoriatul local romanesc prin alegeri responsabile, care fac bine comunitatilor din jur.”

Este un prim pas pe care il facem in crearea unui mecanism comercial functional care sa duca la valorificarea superioara a resurselor si a producţiei agricole naţionale

Avem deja un portofoliu substantial de producatori și fermieri romani carora, pe baza de contract, le receptionam marfa și le viram imediat platile pentru marfa distribuita,  iar mai departe ne ocupam de tot ce inseamna relatia cu lanturile de retail.

Astfel, producatorii au siguranta financiara atat de necesara pentru continuarea activitatii, iar marile lanturi de magazine au asigurat fluxul de stocuri fara sincope”, a explicat Mariana COTOI, director general al Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea.

Livrarile de produse agroalimentare se vor desfașura cu o frecventa saptamanala, reprezentantii Casei de Comert Agroalimentar Unirea continuand discutiile și cu alte lanturi de magazine din Romania pentru a se incheia contracte de colaborare, in beneficiul tuturor partilor implicate.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE