Meniu

Prețul grâului a atins un nou vârf în SUA. Vezi ce se întâmplă pe piața internă

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Pe piața americană, prețul grâului a atins vineri cel mai ridicat nivel al ultimelor patru săptămâni, ca urmare a deprecierii dolarului. Pe piața internă, prețul grâului a crescut ușor în Banat și Muntenia.

Astfel, deprecierea dolarului a alimentat cererea de grâu a cumpărătorilor din afara Statelor Unite. Pe bursa din Chicago, prețul grâului a avansat cu 3,52%. Totodată, prețul grâului și al porumbului românesc a depășit cotațiile afișate de Ucraina și Rusia. Grâul de panificație are un preț de 214 euro/tonă, în scădere de la 227 de euro/tonă, potrivit datelor afișate de Bursa Română de Mărfuri.

Porumbul se tranzacționează în Portul Constanța cu 172 de euro/tonă.

Pe principalele piețe din țară, prețul grâului a crescut ușor în Banat și Muntenia, la 167,03 de euro/tonă și, respectiv, 199,06 euro/tonă, în vreme ce în Oltenia prețul grâului de panificație a coborât la 181,52 de euro/tonă.

Prețul porumbului a scăzut însă pe piața din Banat, la 117,61 de euro/tonă, și pe cea din Muntenia, la 130,83 de euro/tonă, în vreme ce în Oltenia prețul porumbului a urcat la 136 de euro/tonă, potrivit celor mai recente date publicate de Ministerul Agriculturii.

Prețul cerealelor pe principalele piețe din România*:

   Zona    Grâu panificație    Porumb cal. I                
 Muntenia 866 lei/tonă  652 lei/tonă
 Oltenia 835 lei/tonă 590
 Moldova 804 lei/tonă 565 lei/tonă
 Banat 804 lei/tonă 520 lei/tonă
 FOB Constanța 953 lei/tonă  765 lei/tonă

* la data de 23 martie 2015, sursa: Bursa Română de Mărfuri

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

Lucrari in livada. Patru echipamente extrem de utile pentru orice pomicultor

Pomicultura este un domeniu extrem de profitabil, care nu presupune o investitie initiala foarte mare. Cu toate ca administrarea unei livezi de pomi fructiferi nu este nici consumatoare de timp, nici costisitoare, lucrarile din exploatatie presupun un risc suplimentar, neintalnit in alte sectoare agricole.