Politia Capitalei a facut perchezitii la cel mai mare distribuitor de produse de carne din Romania

Facebook
Twitter

Mai bine de 50 perchezitii au avut loc miercuri dimineata in Bucuresti, precum si in sapte judete din tara, la mai multe firme din industria alimentara, inclusiv la sediul celui mai mare distribuitor de carne din Romania, Antrefrig. O serie de firme cu care lucreaza compania sunt banuite de anchetatori de o evaziune fiscala in valoare de 21 de milioane de lei, anunta Politia Capitalei.

Politistii au pus in aplicare 53 de mandate de perchezitie domiciliara, in municipiul Bucuresti si judetele Ilfov, Arad, Alba, Mures, Dambovita, Botosani si Prahova. De asemenea, pentru 23 de persoane au fost emise de mandate de aducere, intr-un dosar privind savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala, inselaciune si spalarea banilor, informeaza Digi24.

Procurorii sustin ca suspectii au creat un circuit comercial fictiv, infiintand si coordonand mai multe societati comerciale-fantoma, pentru a se sustrage de la plata obligatiilor fiscale. Mai exact, in perioada 2011 – 2014, acestia ar fi desfasurat acte de comert intracomunitar cu produse din carne si produse chimice, pe care le-au comercializat in mod ilicit pe teritoriul Romaniei catre mari distribuitori de astfel de marfuri, folosindu-se in acest scop de 15 societati comerciale de tip „fantoma”.

Potrivit Politiei, prejudiciul adus bugetului consolidat al statului este estimat la peste 21.000.000 de lei.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE