Procurorii DNA au facut perchezitii la MADR in urma unor suspiciuni de fraudare a fondurilor europene

Facebook
Twitter

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), din cadrul serviciului teritorial Suceava, au efectuat, miercuri, perchezitii, la mai multe institutii publice, printre care si la Ministerul Agriculturii, mai exact la Directia LEADER, in urma unor suspiciuni privind utilizarea frauduloasa a fondurilor europene.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru StiriAgricole.ro ca perchezitiile in acest caz s-au realizat la sediul Ministerului Agriculturii, la sediul Centrului Regional pentru Finantarea Investitiilor Rurale Nord- Est Iasi, precum si la Primaria comunei Pojorata, din Suceava.

Conform comunicatului DNA, procurori din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Suceava, efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie, asimilate celor de coruptie, comise in legatura cu utilizarea fondurilor alocate de la bugetul Uniunii Europene in perioada 2014-2015.

In cursul zilei de 25 noiembrie 2015, ca urmare a obtinerii autorizatiilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 10 locatii situate in municipiul Bucuresti si judetele Suceava si Iasi, din care 3 sunt sediile unor institutii publice, restul reprezentand sediile unor societati comerciale si domiciliile unor persoane fizice.

In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii si din partea Brigazii Speciale de Interventie a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate in prezenta cauza, precizam ca, atunci cand imprejurarile vor permite, vom fi in masura sa oferim detalii suplimentare, se mai noteaza in comunicatul DNA.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE