Plante medicinale potrivite pentru gradina ta

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Plantele medicinale sunt cunoscute de multa vreme pentru valoarea lor curativa. Iata o serie de ierburi salbatice, care pot fi crescute in gradina ta.

6 ierburi salbatice, potrivite pentru o gradina de plante medicinale.

1: Musetel german (Matricaria chamomilla sau Matricaria recutita

Aceasta planta delicata poate fi folosita pentru un ceai excelent, cu proprietati calmante, care este potrivit pentru copii. Este utila in ameliorarea problemelor gastrice si anti anxietate.

Musetelul se dezvolta usor in gradina, atragand in acelasi timp polenizatorii si insectele benefice. Mai mult, este cunoscut drept „medicul plantelor”, deoarece sustine si pare sa vindece plantele din jur.

Citeste si: Cosenilele (paduchi lanosi): aparitie, daune, preventie, tratament

2: Racovina (Stellaria media)

Aceasta planta salbatica este adesea considerata o buruiana, deoarece apare in zonele perturbate, dar asta o face doar mai valoroasa ca planta medicinala. Ajuta la vindecarea tuturor tesuturilor, in special a pielii si plamanilor. Racovina are, de asemenea, proprietati antiinflamatorii.

Luati in considerare sa faceti o tinctura vindecatoare de racovina pentru toate tipurile de afectiuni interne si externe.

Frunzele, bogate in minerale, pot fi adaugate la salate sau sucuri si fac un mulci verde bogat in gradina.

Aceasta planta apare de obicei voluntar in gradina, dar poate fi si semanata intr-un loc gol.

3: Cicoare (Cichorium intybus)

Planta salbatica utila pentru combaterea problemelor digestive si inlocuitoare de cafea

Cicoarea vine cu o lista lunga de beneficii. Radacinile pot fi folosite pentru ceai, care ajuta la digestie si detoxifiere.

Cicoarea este un excelent inlocuitor de cafea cu gust asemanator alunelor.

Aceasta planta este de asemenea utila pentru vindecarea solului. De asemenea, o puteti taia in mod regulat pentru a permite materiei sale verzi sa imbogateasca solul.

4: Urzica (Urtica dioica)

Cresterea urzicii intr-o zona dedicata a gradinii poate fi un adevarat avantaj pentru gradina ta de plante medicinale.

Una dintre cele mai nutritive plante pe care le cunoastem, urzica, este foarte bogata in vitamina C. Incearca sa o folosesti pentru a-ti face propriile tonice, ceaiuri si tincturi pentru vindecarea diferitelor afectiuni.

Adaugati-l intr-un unguent pentru a ajuta la ameliorarea durerilor articulare.

5: Patlagina cu frunze late (Plantago major)

Patlagina si-a primit porecla in perioada coloniala, cand a inceput sa apara acolo unde colonistii creasera poteci si alte zone intens circulate care au dezvoltat un sol compactat.

Patlagina este cunoscuta in special pentru proprietatile sale de vindecare a ranilor si antiinflamatorii, ceea ce o face un candidat excelent pentru un unguent, absolut natural.

6: Coada soricelului (Achillea millefolium)

Planta salbatica cunoscuta ca opreste sangerarea

Aceasta floare frumoasa cu frunzis dantelat, are multiple utilizari medicinale, este utila pentru vindecarea solului si cresterea biodiversitatii.

Fie ca este folosita ca antiinflamator, pentru a opri sangerarea sau ca remediu general, coada soricelului este bine cunoscuta ca o planta medicinala salbatica eficienta.

 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE