Petre Daea se opune plafonarii preturilor la alimente: „Ar afecta producatorii”

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, considera ca plafonarea preturilor la alimente ar afecta producatorii, dar sustine ca nu exista motive pentru alte scumpiri in perioada urmatoare.

„Trebuie sa avem in vedere faptul ca, in momentul unei plafonari a unor preturi, cei care vor suferi in primul rand vor fi producatorii agricoli.

Din perspectiva aceasta eu gandesc ca trebuie sa facem tot ce este necesar sa ajutam fermierii sa intoarca brazda tarii, pentru ca din rodul pamantului trebuie sa ne hranim toti. (…)

Nu vad scumpiri la aceasta data pentru ca pretul s-a linistit la produsele care se proceseaza, nu vad scumpiri in conditiile in care s-au plafonat si s-au stabilit nivelele acestea de cost la energie.

Citeste si: Anunt de la Guvern: cheltuielile cu irigatiile, decontate partial

Iata ca nu sunt elemente care sa ne determine sa previzionam scumpiri ale produselor agroalimentare in acest moment”, a declarat, vineri, ministrul Agriculturii, in timpul unei vizite in Arad.

In 20 mai, presedintele PSD, Marcel Ciolacu, declara, la Braila, ca eventuala reducere a TVA la unele produse pe fondul scumpirilor ar putea sa nu aiba efect, din punctul sau de vedere fiind de preferat ca Guvernul sa defineasca produsele strategice la care preturile sa fie plafonate.

„Nu stiu cat efect ar avea reducerea TVA, nu sunt un mare fan. Sa reduci de la 5% si mai mult…

Cred ca ar trebui sa intram intr-o zona mai curajoasa si sa definim niste produse strategice si, tinand cont ca si statul face un efort cu subventiile in agricultura, sa mergem pe anumite produse cu o anumita plafonare.

Dar nu trebuie creat un dezechilibru economic”, afirmase Ciolacu, care adaugase ca „Romania e asigurata alimentar in acest moment”.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE