Anunt de la Guvern: cheltuielile cu irigatiile, decontate partial

Facebook
Twitter

In ultima sedinta de Guvern, a fost adoptata o hotarare prin care prin care atat apa, cat si cheltuielile cu energia folosita la irigatii vor fi decontate cu 50%.

Actul normativ aprobat vizeaza:

  • stabilirea modalitatii de aprobare a cotei de pana la 50% aferenta cheltuielilor pentru consumul de energie electrica pentru irigatii, la finalul sezonului de irigatii;
  • reglementarea procedurii pentru decontarea cotei de pana la 50%, pentru functionarea sistemelor de irigatii locale, in cuprinsul anexei la prezentul act normativ;
  • stabilirea unei derogari pentru decontarea cotei aferenta cheltuielilor pentru consumul de energie electrica pentru irigatii aferent anului 2022.

Citeste si: MADR: 450.000 de hectare afectate de seceta. 35 de judete afectate

In ceea ce priveste decontarea cotei de pana la 50% pentru anul 2022, aceasta se va realiza in doua etape, astfel:

  1. pana la data de 30 septembrie 2022, pentru cheltuielile aferente consumului de energie electrica pentru irigatii in perioada de pana la 30 iunie 2022;
  2. pana la data de 15 decembrie 2022 pentru cheltuielile aferente consumului de energie electrica pentru irigatii realizat in perioada 1 iulie-30 octombrie 2022.

Venim cu aceasta facilitate, reprezentand o masura de sprijin pe termen scurt pentru fermierii tarii, atat de necesara pentru efectuarea lucrarilor privind insamantarea culturilor de toamna, in scopul diminuarii efectelor fenomenului de seceta asupra productiei agricole, cat si pentru reducerea impactului asupra anului agricol urmator, a declarat ministrul Petre DAEA.

Cheltuielile se suporta din bugetul Agentiei Nationale pentru Imbunatatiri Funciare, in limita sumelor alocate cu aceasta destinatie din bugetul MADR.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE