Permisele de pescuit in Delta, valabile pana la inceperea prohibitiei din acest an

Facebook
Twitter

Permisele de pescuit eliberate in 2015 de catre Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) vor fi valabile pana la inceperea prohibitiei la pescuit in acest an, potrivit unei decizii a institutiei.

„Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD) anunta ca in baza atributiilor si prevederilor legale in vigoare a stabilit, prin Decizie a Guvernatorului ARBDD, prelungirea pana la inceperea perioadei de prohibitie pe anul 2016 a valabilitatii actelor de reglementare emise sau vizate in anul 2015 pentru activitati de pescuit comercial”, se arata in comunicatul ARBDD.

Decizia a fost adoptata deoarece pentru reglementarea activitatii de pescuit comercial pe anul 2016, respectiv pentru emiterea autorizatiilor de pescuit comercial, autorizatiilor de captura, achizitie, comercializare si vizarea permiselor de pescuit comercial, este necesara aparitia Ordinului privind aprobarea masurilor de reglementare a efortului de pescuit si cotele de pescuit alocate pentru anul 2016 si a Ordinului privind nominalizarea punctelor de debarcare si a centrelor de prima vanzare in vederea desfasurarii activitatii pe anul 2016.

De altfel, la inceputul fiecarui an, ARBDD decide prelungirea valabilitatii permiselor de pescuit emise in anul anterior pana la aparitia ordinului privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii in anul 2016, precizeaza Agerpres.

Propunerea de ordin urmeaza sa fie semnata de ministrul Mediului si cel al Agriculturii si este facuta publica pe site-ul Agentiei Nationale pentru Pescuit si Acvacultura.

Ordinul comun al celor doua ministere va include si capturile care vor putea fi inregistrate de pescarii din Delta Dunarii in acest an pe fiecare specie si zona de pescuit din Rezervatie. Pana la aparitia acestuia, pescarii tulceni vor putea captura aceleasi cantitati de peste mentionate in permisele primite anul trecut din partea ARBDD.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE