AFIR

OTP Bank a câştigat licitaţia de acordare a microcreditelor agricole pentru ferma de familie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

OTP Bank este una dintre cele două bănci din România participante la programul de stimulare a fermelor de familie, care pot acorda credite agricole, în urma câștigării licitației de atribuire inițiată de Ministerul Agriculturii (MADR).

Beneficiarii acestor credite sunt fermele de familie, adică exploatații agricole care aparțin persoanelor fizice în calitate de producători agricoli individuali înregistrați în registrul exploatațiilor agricole sau înregistrați ca persoane fizice autorizate,întreprinderi individuale și întreprinderi familiale care produc pentru consumul propriu și, atunci când este cazul, comercializează surplusul.

Microcreditele sunt acordate pe o perioadă de maximum 10 ani, cu o perioadă de grație cuprinsă între 0 și 3 ani, stabilită în funcție de nevoile de finanțare. Plafonul maxim de finanțare este de 75.000 de euro, iar dobânda de 7,64% pe an. Comisionul de acordare este de 1%, aplicabil la suma aprobată.

Creditele sunt acordate pentru investițiile în domeniul agricol neeligibile pentru finanțarea PNDR sau alte investiții situate sub nivelul minim de finanțare din PNDR, asigurarea de contribuții proprii pentru finanțarea proiectelor de investiții în domeniul agricol selectate pentru finanțare prin PNDR și pentru asigurarea resurselor necesare realizării producției agricole.

Beneficiarii pot solicita o nouă finanțare în condițiile prevăzute de Ordonanța de Urgență nr. 43/2013, cu condiția finalizării obiectivelor în baza cărora au primit finanțarea inițială.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE