Mișcarea Agricultorilor din România pregătește listele cu candidații care se vor lansa în cursa pentru alegerile europarlamentare.

„Acum suntem în curs de organizare. Până la conferința națională care va avea loc la jumătatea lunii martie, se vor face propunerile la nivel județean. Lista finală cu cei nominalizați pentru europarlamentare se va face în cadrul conferinței”, ne-a declarat Marcel Cucu,  secretarul general al Mișcării Agricultorilor din România (MAR).

Fermierul spune că atu-urile colegilor săi de partid în lupta electorală sunt date tocmai de faptul că e vorba de oameni care știu cu ce se mănâncă agricultura și nu de politicieni care își aduc aminte de tărani doar înainte de alegeri.

„De 25 de ani, partidele care au fost la guvernare, indiferent de nume sau de culoare s-au uitat la agricultori numai la alegeri. După, potopul. Și-au bătut joc de agricultură și de dezvoltarea rurală. La sate e jale. Țăranii au fost masă de manevră. Vorbim de asistență social la sate numai în contextul în care aceste programe devin instrumente electorale. De educație și de sănătate ce să mai vorbim? Acum au programe de canalizări, care se vor termina cu devize umflate, ca în fiecare an electoral, iar banii vor fi folosiți în campania electoral”, a mai spus Marcel Cucu, secretarul general al Mișcării Agricultorilor din România .

Începând cu data de 24 septembrie 2013, a luat fiinţă cu acte în regulă Mişcarea Agricultorilor din România.