Oferta de rasaduri 2017 a Statiunii Legumicole Buzau

Facebook
Twitter

Statiunea de Cercetare Legumicola Buzau a publicat recent oferta sa de rasaduri 2017 pentru spatiile protejate. Astfel, legumicultorii pot achizitiona de la institut rasaduri pentru tomate, castraveti cornichon, lufa, ardei gras, varza, salata, precum si pentru o serie de plante aromatice si condimentare ca busuiocul, cimbru, isop, lophantus sau maghiran.

Cea mai bogata oferta de rasaduri o intalnim la cultura de tomate, unde legumicultorii pot alege din nu mai putin de 15 soiuri si hibrizi. De exemplu, un fir din soiul Siriana F1 costa 1,30 lei, in timp ce pentru un fir de tomate din soiul Buzau 1600 sau inima de bivol, fermierii vor plati 1,50 lei. Primele livrari pentru rasadurile de tomate vor incepe din 25 martie si din 15 aprilie.

De asemenea, legumicultorii vor gasi in oferta SCDL Buzau si tomate de tip cireasa din soiurile Carisma, Coralina, Sonia de Buzau, Ema de Buzau, Linia 80 Estera si Negre, pretul unui fir fiind de 1 leu.

Alte legume care se regasesc in oferta de rasaduri a statiunii sunt si castravetii de tip cornichon (Triumf F1, Ekol F1), comercializati cu 1 leu pe fir, precum si castravetii amari pentru diabet, din soiul Rodeu, aceastia fiind vanduti cu 1,5 lei pe fir.

Nu lipsesc din oferta statiunii si legumele mai exotice precum castravetele mexican – Cucamelon, vandut cu 1 leu pe fir, precum si lufa (buretele vegetal), comercializat cu 1,5 lei.

In ceea ce priveste ardeiul gras, legumicultorii pot alege din trei soiuri: Buzau 10 (cu 3-4 lobi, 100g/fruct), Arum (fara lobi, ascutiti la varf, 100g/fruct) sau L 70 (cu 3-4 lobi, 200 g/fruct), toate cele trei soiuri fiind comercializate cu 1 leu/firul de rasad.

La ardeiul iute, fermierii pot alege de asemenea din trei soiuri diferite: Jovial, Vladimir si L32. Rasadul si in acest caz costa 1 leu pe fir.

In oferta statiunii SCDL Buzau regasim si patlagele vinete din 4 soiuri: H2 Buzau F1, Dragaica, Zaraza si L10 – Fructe albe mari. Preturile pentru aceste rasauduri sunt de 1 leu pe fir.

Pe langa legume, statiunea de cercetare ofera legumicultorilor si rasaduri din plante aromatice. De exemplu, pentru busuioc, fermierii pot alege din nu mai putin de 9 soiuri: Aromat de Buzau, Serafim, Dulce, Limonero, Grecesc, Linia 8 (aroma de lamaie), Linia 4 (frunze mari, pentru salata), Crispum (fruze crete, pentru salata), Spicy Globe (cu aroma de lamaie, cuisoare, anason). Pretul unui rasad este de 1 leu pe fir.

De asemenea, fermierii mai pot gasi in oferta de rasaduri si cimbru, isop, lophantus, maghiran si salvie medicinala.

Statiunea de Cercetare Legumicola Buzau a publicat recent, in premiera, si oferta de seminte netratate 2017 pentru culturile de tomate si de plante aromatice.

Pe site-ul Statiunii de Cercetare Legumicola Buzau puteti gasi oferta completa de rasaduri.

Infiintata in 1957, Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau are in prezent 60 de angajati, desi pana in 1989 aici activau aproape 2.000 de cercetatori. Mai mult decat atat, statiunea de cercetare nu primeste niciun ban de la bugetul de stat, aceasta autofinantandu-se prin vanzarea legumelor, semintelor si a rasadurilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE