Oferta de seminte netratate 2017 a Statiunii Legumicole Buzau

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Statiunea de Cercetare Legumicola Buzau a publicat recent, in premiera, oferta de seminte netratate 2017 pentru culturile de tomate, ardei, salata, varza precum si pentru o serie de plante aromatice ca busuiocul sau cimbrul. Asa cum deja ne-au obisnuit, cercetatorii de la SCDL Buzau imbogatesc de la un an la altul oferta de seminte si rasaduri dedicata producatorilor romani.

Cele mai cumparate seminte de la Statiunea de Cercetare din Buzau sunt fara indoiala cele de tomate, de aceea specialistii au venit pentru cei interesati cu o oferta bogata de seminte netratate pentru tomate. De exemplu, pretul unui kilogram de seminte netratate din hibridul Siriana F1 este comercializat cu pretul de 20.000 lei, iar pentru cantitatea de 5 grame de seminte netratate costul este de 100 lei. Exista de asemenea si un pachet de seminte de 2 grame, vandut la pretul de 45 lei.

Siriana F1 este un hibrid timpuriu, omologat in 2006 de SCDL Buzau. Greutatea medie a fructului este de circa 140 g, acesta avand o forma sferica, usor turtita. Acest soi este destinat cultivarii in spatii protejate si camp deschis, pentru consum in stare proaspata si industrializare.

Tot in cadrul tomatelor, fermierii pot alege seminte netratate din soiurile Buzau 22, Buzau 4 si Buzau 47, acestea fiind comercializate cu 800 lei pentru un kilogram de samanta sau cu 88 lei pentru 100 grame. Oferta Statiunii Legumicole Buzau include si seminte netratate din soiul de tomate de camp portocalii Chihlimbar, care este vandut cu 800 lei pentru 1 kg de samanta.

Legumicultorii pot achizitiona de la Statiunea Legumicola Buzau si soiul de ardei gogosar Splendens. Un kilogram de samanta este vandut cu 1.300 lei, iar 5 grame cu 7 lei. In ceea ce priveste ardeiul iute, fermierii pot achizitiona soiul Vladimir, pretul pentru acesta fiind de 2.500 lei pentru un kilogram de samanta netratata sau de 5 lei pentru 2 grame.

Cei care doresc sa cumpere castraveti au la dispozitie trei tipuri de soiuri, mai exact Slanic si Triumf F1 (solar), acesta din urma fiind comercializat cu 2.000 lei pentru un kilogram de seminte. Oferta SCDL Buzau include de asemenea si un soi de castravete amar pentru diabet (soiul Rodeo), al carui pret de comercializare incepe de la 10 lei pentru 5 grame de seminte netratate sau cu pretul de 2.000 lei pentru un kilogram de seminte.

Totodata, Statiunea Legumicola Buzau ofera celor interesati si seminte netratate de varza din celebrul soi De Buzau, acesta fiind comercializat cu 4 lei pentru 10 grame de seminte, 33 lei pentru 100 grame si cu 300 lei pentru 1 kg de seminte.

Oferta include si soiul de ceapa alba De Buzau, care se comercializeaza cu 250 lei pentru un kilogram de seminte netratate sau cu 3 lei pentru 10 grame. Ceapa rosie este si ea prezenta in oferta cu soiul Rubiniu, costul fiind de 500 lei pentru 1 kg sau 6 lei pentru 10 grame de seminte netratate.

In ceea ce priveste plantele aromatice, SCDL Buzau pune la dispozitia producatorilor seminte netratate de busuioc si cimbru, pretul unui kilogram de seminte fiind de 500 lei.

Oferta include de asemenea si seminte netratate de fasole urcatoare, patlagele vinete, patrunjel, pepene verde, ridichi negre, salata, cimbru, craite.

Pe site-ul Statiunii de Cercetare Legumicola Buzau puteti gasi oferta completa de rasaduri.

Infiintata in 1957, Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultura Buzau are in prezent 60 de angajati, desi pana in 1989 aici activau aproape 2.000 de cercetatori. Mai mult decat atat, statiunea de cercetare nu primeste niciun ban de la bugetul de stat, aceasta autofinantandu-se prin vanzarea legumelor, semintelor si a rasadurilor.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE