Noutati: sprijin cultura de cartofi. Si fermierii cu sub un hectar de teren il pot accesa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Fermierii cultivatori de cartofi pentru consum pot obtine un sprijin de 200 de euro pe hectar, printr-o schema de ajutor de minimis.

Categoriile de fermieri carora li se aplica sprijinul prevazut prin prezenta hotarare sunt:

  • producatorii agricoli persoane fizice care detin atestat de producator;
  • producatori agricoli persoane fizice autorizate, intreprinderi individuale si intreprinderi familiale;
  • producatori agricoli persoane juridice

Citeste si: Ministrul Chesnoiu lauda PNS: un document echilibrat, care va sustine tranzitia

Toti cei interesati trebuie sa indeplineasca urmatoarele criterii cumulative de eligibilitate:

a) sa detina o suprafata cultivata cu cartof de consum de minimum 0,3 ha;
b) sa obtina o productie de minimum 15 tone/ha,din care sa comercializeze cel putin 6 tone/ha pana la data de 29 noiembrie a anului de cerere;
c) sa fie inregistrati in evidentele Registrului agricol deschis la primariile in a caror raza administrativ-teritoriala se afla suprafetele cultivate cu cartof de consum in anul 2022;
d) sa faca dovada productiei realizate prin documente justificative (bonul fiscal/factura/fila/filele din carnetul de comercializare).

Cererea de inscriere in programsi documentele insotitoare se depun incepand cu data intrarii in vigoare a  prezentei hotarari, pana cel tarziu la data de 15 iulie inclusiv, a anului de cerere.

Resursele financiare necesare aplicarii schemei de ajutor de minimis, in suma 000.000 lei,reprezentand echivalentul a maximum 3.000.000 euro si se asigura din bugetul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale pe anul 2022.

Valoarea  maxima  in  euro a sprijinului financiar de ajutor de minimis care se acorda beneficiarilor este de 200  euro/ha, iar plata se efectueaza proportional cu suprafata efectiv cultivata. Valorificarea productiei se face pana la data de 29 noiembrie inclusiv,a anului de cerere.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE