Noua lege a apiculturii este sau nu în ajutorul apicultorilor?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Numeroasele probleme întâlnite pe teren din cauza stropirilor cu insecticide, amplasarea fără autorizații a apicultorilor sau amplasarea stupinelor nerespectând distanțele  sunt un fapt doveditor al înfăptuirii noii legi apicole.

Noua lege trebuie aplicată de toți conducătorii asociațiilor. Numărul mare de apicultori trebuie să ne pună pe gânduri și trebuie să ne transforme în gazde bune și musafiri respectuoși și corecți din punct de vedere al normelor metodologice. Ideea de a închide zonele apicole personal mi se  pare o eroare de calcul a celor care o înfăptuiesc, având în vedere faptul că nici o zonă nu este completă din punct de vedere al culesurilor de nectar.

Șirul lung de ajunsuri și neajunsuri al legii poate continua. Personal consider că în înfăptuirea acestor legi ar trebui să se aibă în vedere problemele apicultorilor de zi cu zi. Acest lucru se poate înfăptui dacă la creionarea acestor legi iau parte și specialiști din domeniul apicol sau măcar să se țină cont și de observațiile acestora.

Apicultorii, prin intermediul președinților de asociații, trebuie să vină cu observații și completări la lege în vederea finisării ei, pentru a fi utilă în adevăratul sens al cuvântului.

 Ing. drd. Brebu Casian

Președinte al  Filialei Județene Timiș a ACA

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE