Noi posibilitati pentru importurile de ingrasaminte

Facebook
Twitter

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, s-a intalnit cu omologul sau din Iordania, cu care a discutat despre aducerea de ingrasaminte in Romania, dar si despre exporturi.

”Romania si Regatul Hasemit al Iordaniei au o relatie foarte buna si vrem sa intensificam cooperarea dintre cele doua state, cu beneficii de ambele parti.

Agricultura romaneasca este un important furnizor de grau si ovine pentru Iordania si imi doresc sa ducem schimburile comerciale la un nivel superior.

Pe de o parte sa crestem ponderea produselor finite pe care le exportam pentru piata iordaniana, iar pe de alta, sa aducem pe piata din Romania o cantitate mai mare de ingrasaminte de care fermierii romani au nevoie pentru a mentine un nivel ridicat al productiilor”, a declarat ministrul CHESNOIU.

Citeste si: Premierul Ciuca, intalnire cu organizatiile de fermieri: ce promisiuni au primit agricultorii?

In marja intalnirii bilaterale a avut loc si reuniunea comitetului pentru agricultura, in conformitate cu memorandumul de intelegere incheiat intre cele doua ministere, respectiv sesiunea plenara, cu participarea celor doi ministri, urmata apoi de reuniunea la nivel de experti.

Programul celor doi oficiali a inclus, de asemenea, si o vizita la Centrul National pentru Cercetare in Agricultura.

Ambele parti si-au exprimat interesul pentru dezvoltarea in comun a proiectelor de cercetare in domeniul agricol si pentru relansarea Consiliului de Afaceri Romano-Iordanian, la care sa participe si companii din domeniul agricol.

Colaborarea bilaterala dintre Romania si Regatul Hasemit al Iordaniei se realizeaza sub forma schimbului de informatii, bune practici privind legislatia si facilitarea cooperarii intre sectoarele private din cele doua tari. Iordania urmareste o cooperare strategica cu Romania, tara noastra fiind principalul furnizor de grau si ovine in Regat. 

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE