Noi oportunitati de munca pentru persoanele din mediul rural

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

AJOFM Covasna, in parteneriat cu Asociatia pentru Promovarea Afacerilor in Romania (APPAR), Comuna Diosig (judetul Bihor), OTP Consulting Romania, Fundatia LAM si, respectiv, cu beneficiarul Consiliul Judetean Covasna, a implementat proiectul strategic interregional intitulat „Model integrat de dezvoltare a resurselor umane din mediul rural in vederea ocuparii fortei de munca in sectorul turistic”.

Scopul acestui proiect este de a crea noi oportunitati de munca pentru un numar cat mai mare de persoane din judetele Covasna si Bihor.

Ca urmare a derularii proiectului, mai mult de patru sute de persoane din judetul nostru au beneficiat gratuit de servicii de informare si consiliere profesionala, formare profesionala si de mediere a muncii, marindu-si astfel sansele de angajare.

In cadrul acestui proiect, AJOFM Covasna a organizat 3 cursuri de bucatar (doua la Zagon si unul la Targu Secuiesc), 3 cursuri de ospatar (chelner) vanzator in unitati din alimentatie (doua la Zagon si unul la Comandau), 3 cursuri de competente de comunicare in limba engleza (cate unul la Targu Secuiesc, Reci si Cernat). Aceste cursuri au fost absolvite cu succes de catre 236 de persoane.

In luna octombrie, AJOFM Covasna va organiza mai multe evenimente/ intalniri (burse, mediere, informare) in urmatoarele localitati, cu precadere in domeniul turistic:

  • 7 octombrie la Cernat
  • 8 octombrie la Comandau
  • 12 octombrie la Reci
  • 14 octombrie la Zagon
  • 16 octombrie la Targu Secuiesc

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE