Agricultura, domeniul in care numarul de competitori a explodat

Facebook
Twitter

Mai bine de 80.000 de agenti economici s-au infiintat in primele luni ale acestui an, cea mai accelerata crestere a numarului de firme inmatriculate fiind consemnata in domeniul agricol, conform Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).

Astfel, din cele 80.620 de inmatriculari, cele mai multe au fost pentru societati cu raspundere limitata (SRL), 43.445 de firme, urmate de persoanele fizice autorizate (PFA), 24.041, potrivit Startup Cafe.

In ceea ce priveste domeniul de activitate, cele mai multe persoane juridice au fost constituite in Comertul cu ridicata si cu amanuntul, repararea autovehiculelor si motocicletelor, (21.485 de intrari), urmate de Agricultura, silvicultura si pescuit (9.370) si de Constructii (6.711).

Cea mai accelerata crestere a numarului de inmatriculari comparativ cu primele 8 luni ale anului 2014 a avut loc in domeniul agricol, acesta avand o majorare a agentilor economici cu 238,88% fata de cresterea inregistrata anul trecut.

Cei care doresc sa acceseze fonduri europene prin Progamul National de Dezvoltare Rurala (2014-2020) pot obtine finanatre doar daca sunt inregistrati macar ca Persoana Fizica Autorizata (PFA).

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE