Cursuri de calificare și sprijin financiar pentru șomerii din județele Gorj, Vâlcea, Mehedinți și Hunedoara

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

În municipiul Târgu-Jiu a fost organizată conferința de deschidere a proiectului Trans-FORMARE pentru ocupare în zonele miniere sau foste industrializate din regiunile Sud-Vest şi Vest, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, implementat de Quando Project Consult SRL în parteneriat cu Fundația Centrul Român pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii şi Instituto de Formación Integral, Spania.

Scopul proiectului este îmbunătățirea capacității de ocupare a persoanelor inactive și a șomerilor, în special a celor de lungă durată, prin măsuri de ocupare cu caracter activ, preventiv, inovativ și flexibil.

Grupul țintă al proiectului îl constituie 200 de șomeri și persoane inactive din judeţele Gorj, Vâlcea, Mehedinţi şi Hunedoara. Dintre aceștia, 185 de persoane vor urma cursuri de formare pentru care se vor acorda subvenții, astfel:

  • manichiurist-pedichiurist – 25 de persoane vor fi formate timp de 3 luni (360 ore) și vor primi o subvenție de 3600 de lei/persoană;
  • formare antreprenorială – 80 de persoane, curs cu durata de 5 zile și o subvenție de 500 de lei/ persoană;
  • formare a competențelor TIC (Tehnologia informaţiei şi a comunicaţiilor) – 80 de persoane, curs cu durata de 10 zile și o subvenție de 800 de lei/persoană.

Dintre participanții la cursurile de formare profesională, cel puțin 13 persoane vor fi sprijinite să își găsească un loc de muncă, inclusiv angajare în cadrul afacerii proprii deschise, până la finalizarea proiectului. De asemenea, vor fi premiate 13 planuri de afaceri (15.000 lei fiecare) şi va fi acordată asistenţă celor care doresc să pornească o afacere.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 10 luni și va avea un impact pe termen lung în regiune, fiind o sursă de bune practici și un model de dezvoltare sustenabilă.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE