Chinezii „inspectează” fermele din sudul țării

Facebook
Twitter

După o întâlnire la sediul Ministerului Agriculturii, o delegație de reprezentanți guvernamentali și oameni de afaceri din provincia chineză Hebei au vizitat cea mai mare fermă de creştere şi îngrăşare a taurinelor de carne din România.

În prima parte a vizitei în România, reprezentanți ai Departamentului pentru Agricultură din Provincia Hebei (R. P. Chineză) și ai unor companii din sectorul agroalimentar s-au întâlnit cu o delegație condusă de secretarul de stat Ioan Uțiu, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

„În cadrul întâlnirii, reprezentanții MADR au susținut o scurtă prezentare a sectorului agricol românesc, inclusiv cercetării în domeniu. La rândul lor, reprezentanții delegației chineze și-au manifestat interesul pentru stabilirea unor parteneriate cu institutele de cercetare și Academia de Științe Agricole Gheorghe Ionescu Șișești, în baza cărora să poată fi demarate proiecte de cercetare”, a informat MADR.

Investitorii chinezi și-au manifestat interesul pentru realizarea de investiții în sectorul zootehnic, ferme de acest tip fiind incluse și în programul vizitei ce o desfășoară în România.

Totodată, partea chineză a lansat invitația ca oficiali ai MADR, alături de reprezentanți ai companiilor agricole românești, să participe la târgul „China (Langfang) International Economic &Trade Fair2015”, pentru a prezenta, în cadrul unor seminarii și întâlniri business-to-business oportunitățile de afaceri din țara noastră.

Delegația chineză se află la prima vizită oficială în România, la invitația Federației Naționale a Producătorilor din Agricultură, Industrie Alimentară și Servicii Conexe Pro Agro. După discuțiile de la MADR, delegaţia şi-a continuat vizita la cea mai mare fermă de creştere şi îngrăşare a taurinelor de carne din România, din localitatea Mizil, judeţul Prahova, cu o capacitate de 10.000 capete, potrivit Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine, Ovine și Porcine din România (ACEBOP).

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE