septembrie 26, 2021

Cursuri gratuite de calificare pentru locuitorii din Rodna, organizate de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud implementează Proiectul „Bancomate de joburi în mediul rural”, finanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul implică un număr de 800 de persoane din mediul rural din regiunea Nord-Vest și Centru, care vor beneficia de consiliere profesională, măsuri active de ocupare și dezvoltarea sau recunoașterea competențelor profesionale, gratuit.

Proiectul a fost dezvoltat pentru a oferi o șasă persoanelor din sate de a deprinde competențele profesionale și sociale necesare găsirii unui loc de muncă. Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud pregătește în prezent două serii de cursuri, care se vor organiza la Rodna în perioada imediat următoare. Cei care vor absolvi aceste cursuri vor obține diplome certificate de „Vânzător” și „Comunicare în limba engleză”.

Cursul „Vânzător” (nivel inițiere), cu o durată de 24 ore, se adresează unor persoane care au un nivel de pregătire redus și va susține participanții în dezvoltarea abilităților și cunoștințelor privind: aplicarea normelor sanitar veterinare, prezentarea produselor și serviciilor aferente vânzării, realizarea vânzări, precum și întocmirea situației vânzării și raportarea acesteia. Cursanții vor beneficia de serviciile unui lector experimentat, de materiale de formare și de o subvenție corespunzătoare numărului de ore.

După finalizarea cursurilor, pentru cei care se gândesc să inițieze o afacere proprie va exista oportunitatea de a participa la seminarii pe teme antreprenoriale susținute de oameni cu mare experiență în domeniu.

Cursul „Comunicare în limba engleză” (nivel inițiere) are o durată de 52 ore și oferă participanților posibilitatea să își formeze sau să își îmbunătățească capacitatea de comunicare în limba engleza, oral și în scris. Orele sunt interactive, iar abordarea modernă și profesionistă, promit organizatorii. Cursanții vor fi puși în fața unor situații asemănătoare celor din viața reală prin exerciții de comunicare, simulări și jocuri de rol, stimulându-se învățarea activă a deprinderilor de limbă necesare pentru a comunica eficient în orice situații, profesionale sau personale.

Cursul urmărește dezvoltarea celor cinci competențe fundamentale în folosirea unei limbi străine: înțelegerea limbii vorbite, exprimarea orala, înțelegerea limbii scrise, redactarea corecta a unui text scris și interacțiunea în conversație.

Participarea la ambele cursuri este gratuită pentru persoanele aflate în categoriile de grup țintă ale proiectului. Mai mult, fiecare cursant poate primi o subvenție corespunzătoare numărului de ore aferente programului de formare și în baza unui regulament de plată a acesteia.

Persoanele care doresc să se înscrie sau să obțină informații suplimentare trebuie să se adreseze Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, str. Petre Ispirescu, nr.15.A, tel./fax: 0263-230640, 210039, e-mail: bancomate@cciabn.ro, site: http://cciabn.ro/bancomate, persoană de contact: Iulia Szekeres — Expert Formare Profesională Continuă.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE