Ministrul Daea: peste 1,6 miliarde de euro aduse in agricultura romaneasca in acest an

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, sustine ca agricultura din tara noastra a reusit sa primeasca in primele doua luni din acest an suma de 1,6 miliarde de euro. Dupa spusele ministrului, banii reprezinta plati prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) si Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), noteaza Agerpres.

„Peste cateva zile vom ajunge la aproape 1,6 miliarde de euro adusi in Romania in primele doua luni ale anului. E un efort extraordinar, dar merita sa faci. E un efort al tuturor, dar a meritat si este o speranta inzecita ca putem face mai mult. Cum? Mergand pe acelasi drum al seriozitatii, al implicarii si, evident, al urmaririi cu tenacitate a derularii fiecarui proiect in parte”, a spus Petre Daea.

Peste 7,5 miliarde de euro pentru agricultura si spatiul rural din Romania

„Facand un total pe 48%, ceea ce inseamna 3,9 miliarde de euro AFIR, asta este cifra, adunand laolalta banii din platile directe si Planul National de Dezvoltare Rurala, Romania, pana la aceasta data, si cu suma care a intrat astazi in tara, depaseste 7,5 miliarde de euro, bani care au alimentat agricultura si spatiul rural.

Potrivit ministrului, banii au fost folositi pentru investitii specifice, contribuind in mod direct la dezvoltarea agriculturii romanesti si aducerea acesteia pe o treapta de respect in Uniunea Europeana.

„O suma extrem de importanta, care se cantareste prin obiective de investitii specifice activitatii AFIR, care se cantareste prin productii specifice activitatii APIA, care a ridicat Romania pe o treapta de respect in Uniunea Europeana si pe o treapta atat de necesara si atat de cautata de fiecare dintre noi. Merita toti cei care au contribuit la acest efort sa prinda din respectul muncii felicitarile care se impun in momentul acesta de bilant”, a mentionat Daea.

Seful de la Agricultura a adaugat ca peste 866.000 de fermieri beneficiaza de acest sprijin si mai mult de 2,5 milioane de romani au beneficiat direct sau indirect de avantajele investitiilor create in spatiul rural.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE