Ministrul Daea, noutati despre Fondul Mutual pentru sprijinirea fermierilor

Facebook
Twitter

Construim mecanisme pentru ca Fondul Mutual prin care fermierii pot fi sprijiniti sa fie functional incepand cu anul viitor, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea, la Indagra 2022.

„Ceea ce inseamna o abordare paralela, dar in contextul acesta de asigurare a culturilor este realizarea unui mecanism stabil in viitor, in asa fel incat sa putem sa apelam la el in momentele acestea grele, intrucat statul nu poate tot timpul sa intervina in sprijinul fermierilor de la bugetul statului.

Citeste si: Pretul ingrasamintelor scade, dupa ce fermierii au refuzat sa le mai cumpere

Pe de o parte, pentru faptul ca nu sunt sume in buget, pentru ca nu construiesti un buget pe riscuri, construiesti un buget pe elemente care-ti asigura concretetea si te conduce la realizarea obiectivului, motiv pentru care Fondul Mutual de anul viitor, zic eu, va putea fi functional.

Se lucreaza in Ministerul Agriculturii, lucram impreuna cu specialisti, lucram impreuna cu fermierii, in asa fel incat sa putem sa facem aceasta institutie care sa vina in sprijinul fermierilor atunci cand nevoia ii impinge si, evident, fenomenele naturale apar.

Construim aceste mecanisme la aceasta data.

Vom asigura pe de o parte si din fondurile statului acest fond, va fi si o parte contributiva a fermierilor, in asa fel incat trebuie sa stii atunci cand pleci la drum sa pui de-o parte un leu, ca nu se stie…”, a sustinut Daea.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE