septembrie 28, 2021

Ministrul Agriculturii anunta cand se vor acorda subventiile APIA

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Daea a vizitat un important targ dedicat agriculturii organizat in Timisoara, unde a vorbit cu expozantii si a oferit informatii despre subventii, noteaza Mediafax.

Seful MADR a vorbit si despre programul de tomate, precizand ca aproximativ 2.800 de beneficiarii au primit deja banii aferenti acestui program. Petre Daea s-a mai interesat si despre pretul rosiilor si a aflat ca un kilogram costa intre 12 si 15 lei.

Ministrul a oferit o explicatie despre diferentele mari de pret la rosii si a explicat ca acesta este stabilit de piata in mod direct. ,,(…) aici e vorba de piata, de cum isi prezinta fiecare munca. Pretul real este cel stabilit de piata”, considera Petre Daea.

Daea: ,,Fermierul trebuie sa fie o singura data la APIA, cand depune cererea’’

Ministrul a tinut si un discurs in cadrul evenimentului, in care a multumit fermierilor pentru depunerea la timp a cererilor de finantare, a vorbit despre importanta depunerii cererilor in timp util si a promis ca subventiile vor fi acordate la timp. Mai mult, Daea a vorbit si despre sistemul simplificat de acordare a subventiilor si a explicat ca un solicitant trebuie sa se prezinte la sediul APIA doar atunci cand depune cererea de finantare.

,,(…) va multumesc, dragi fermieri, ca ati inteles mesajul de la Guvern, de a depune cererile pentru subventii pana in data de 15 mai. Este fundamental acest termen, acesta a asigurat si asigura continuitatea finantarii la timp a fermierilor astfel incat ei sa execute fara echivoc lucrarile care necesita foarte mult timp luat din viata dumneavoastra. Astazi imi ingadui sa va spun ca vom continua in acelasi fel. Si anume, subventiile vor fi acordate la timp si anume, prima zi va fi ca si anul trecut, 16 octombrie, dar pentru aceasta e nevoie ca acesti colegi de la APIA sa fie alaturi de dumneavoastra. Fermierul trebuie sa fie o singura data la APIA, cand depune cererea’’, a mai spus ministrul Daea.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE