Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, demisioneaza din functie. Care sunt motivele deciziei?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a anuntat in aceasta dimineata ca isi va depune demisia din functia pe care o ocupa. Seful MADR a precizat ca „pentru premierul Florin Citu, agricultura si industria alimentara nu au fost niciodata prioritati”.

“Azi imi voi depune demisia din functia de Ministru al Agriculturii si Dezvoltarii Rurale. Pentru Premierul Florin Citu, agricultura si industria alimentara nu au fost niciodata prioritati, ca atare: 1. Bugetul MADR pentru anul 2021 reprezinta 60% din executia bugetara a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate in derulare. La rectificarea bugetara, MADR a primit o suma infima, absolut insuficienta. 2. In PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultura. Asta desi in primul draft trimis la Comisie, in noiembrie 2020, PNRR continea un proiect complex pentru gestionarea apei in agricultura (irigatii, desecare/drenaj si sistem antigrindina), in valoare de 6,5 miliarde euro, proiect asumat in Programul de guvernare, alaturi de Reteaua de depozitare, procesare si distributie a produselor romanesti, alt proiect care nu a mai avut loc in PNRR”, a scris marti, pe Facebook, Adrian Oros.

De asemenea, ministrul Agriculturii a subliniat ca nu exista suficienta determinare, pentru “eradicarea activitatii samsarilor, a vanatorilor de subventii si a pietei negre”, care afecteaza fermierii corecti. “Astfel, orice subventie, orice forma de sprijin devine ineficienta”, a aratat el.

Nu in ultimul rand, seful MADR a multumit tuturor celor cu care a colaborat, atat la elaborarea Programului de tranzitie, la viitorul Program National Strategic, dar si in activitatea curenta.

“Am avut onoarea si norocul sa cunosc oameni deosebiti, profesionisti, atat in Guvern, in MADR sau in mediul asociativ.
M-am bucurat sa pot promova pe pagina mea si a ministerului, pe toti cei intalniti in deplasarile prin tara, fermieri romani care performeaza, care sunt exemple de succes. Am vrut sa arat ca si in Romania #SePoate!”, a mai scris ministrul Agriculturii pe pagina de socializare.

Adrian Oros a fost singurul ministru din actualul executiv care a participat, in calitate de sustinator, la lansarea candidaturii lui Ludovic Orban pentru sefia Partidului National Liberal.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE