Ministrul Agriculturii, noi explicatii despre decizia de a demisiona din functie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, revine cu noi explicatii dupa ce, in cursul zilei de marti a anuntat ca va demisiona din functie. Printre motivele care au stat la baza deciziei, seful MADR vorbeste despre premierul Florin Citu, care, in viziunea sa, nu considera agricultura un domeniu prioritar.

Intrebat de jurnalisti daca Ludovic Orban l-a indemnat sa-si dea demisia, Oros a negat.
“Eu am avut mai multe discutii cu domnul Orban, dar nu ne-am coordonat, ca sa zic asa, privind demisia mea. Asta am decis-o ieri, pe parcursul intregii zile, cand am vazut ca nu exista vreo sansa ca sa se schimbe ceva la nivel guvernamental si atunci cred ca cel mai corect este sa parasesti echipa in care nu te mai regasesti”, a spus ministrul.
El a sustinut ca, pentru premierul Florin Citu, agricultura nu a fost un domeniu prioritar.
“N-am avut nici pe departe bugetul de anul trecut, doar 60%, sigur ca asta a afectat si afecteaza programele aflate in derulare. Nici macar in PNRR nu s-a decis ca un proiect major pentru agricultura sa fie cuprins, desi erau doua proiecte mari pe care noi le-am prins anul trecut”, a precizat Oros.

El a amintit ca, in noiembrie, in primul draft, pe care Marcel Bolos, fostul ministrul al Fondurilor Europene, l-a trimis la Comisia Europeana, Ministerul Agriculturii avea doua proiecte foarte mari, de infrastructura de gestionare a apei si de o retea romaneasca de depozitare, procesare si distributie.
“Erau niste oportunitati, in conceptia mea si a guvernului de atunci, prin care puteam folosi aceste sume importante”, a mai aratat Oros.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE