Ministrul Agriculturii a anuntat cand vor putea crescatorii de animale sa depuna cererile unice

Facebook
Twitter

Crescatorii de animale vor putea sa isi depuna cererile unice de plata incepand cu data de 25 martie, a anuntat de curand ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Dupa ce seful MADR anuntase ca din 15 martie si crescatorii de animale vor putea sa-ti depuna dosarele la APIA pentru a incasa subventii, acesta a venit cu noi precizari.

„De saptamana viitoare, mai exact din 25 martie, vom putea incepe primirea de cereri si pentru partea de zootehnie. De astazi, intr-o saptamana, asa mi-au comunicat cei din Agentie (APIA – n.r.). A fost o mica sincopa, dar lucrurile sunt aproape rezolvate”, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Ministerul Agriculturii a publicat recent pe propriul site un proiect de lege care isi propune sa modifice Ordinul nr. 619/2015 privind stabilirea modului de alocare a subventiilor.

Una dintre cele mai importante modificari, asteptata cu deosebit interes de crescatorii de animale este eliminarea obligatiei fermierilor de a depune la APIA adeverinta de la medicul veterinar.

Incepand cu 1 martie, fermierii pot depune la APIA cererile unice pentru sectorul vegetal.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE