Ministerul Agriculturii a primit 1,5 miliarde de euro, fonduri europene, de la Comisia Europeana

Facebook
Twitter

In acest an, Ministerul Agriculturii a obtinut fonduri europene ce se ridica la suma de 1,5 miliarde de euro, de la Comisia Europeana a anuntat institutia.

Potrivit sursei citate, in primele zile ale lunii februarie a.c., MADR a incasat in contul deschis la Banca Nationala a Romaniei suma de 531 milioane de euro.

Aceste fonduri reprezinta rambursarea de la Comisia Europeana a cheltuielilor realizate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura in luna decembrie a anului 2022 pentru acordarea platilor directe fermierilor, finantate din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA).

Citeste si: 40.000 de lei amenda pentru o persoana care a deversat ulei in raul Arges

Astfel, suma totala a fondurilor europene intrata in conturile MADR de la inceputul anului 2023 este de 1,564 miliarde de euro, fiind inclusa aici si rambursarea CE din 5 ianuarie a.c..

„Aducem in tara fiecare euro pus la dispozitia agriculturii si dezvoltarii rurale de catre Comisia Europeana.

Suntem in graficul asumat privind accesarea fondurilor europene si vom continua pe acest drum al acordarii la timp a subventiilor necesare, utile si cuvenite, avand tot timpul in preocuparea noastra sprijinirea fermierilor nostri”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE