40.000 de lei amenda pentru o persoana care a deversat ulei in raul Arges

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Reprezentantii de la Apele Romane Arges-Vedea au amendat cu 40.000 de lei o persoana care a deversat 200-300 de litri de ulei vechi sau produs petrolier in raul Arges. De asemenea,  autoritatea a sesizat si organele de cercetare penala, anunta ANAR pe pagina de Facebook.

“Reprezentantii Inspectiei Bazinale Apa de la Apele Romane Arges-Vedea au aplicat o sanctiune contraventionala de 40.000 de lei pentru plata costurilor de depoluare aplicand principiul “poluatorul plateste”.

De asemenea, au fost sesizate organele de cercetare penala pentru incalcarea prevederilor Legii Apelor”, potrivit unei postari a Administratiei Nationale Apele Romane (ANAR).

Echipele de interventie rapida de la Apele Romane Arges-Vedea – Sistemul de Gospodarire a Apelor Arges au actionat inca de la primele ore ale diminetii pentru curatarea malurilor vaii poluate si colectarea reziduurilor pentru a preintampina o noua poluare accidentala.

Citeste si: Proiect: 1 milion de lei pentru crescatorii de porci din rasele Bazna si Mangalita

In zona se actioneaza inca cu materiale de tip spill sorb, lavete, perne si baraje absorbante, precizeaza sursa citata.

“In urma cercetarilor efectuate, a fost identificata o persoana care deversa resturi de ulei vechi, aceasta fiind cauza poluarii accidentale.

Colegii nostri estimeaza ca s-ar fi evacuat o cantitate de 200-300 de litri de ulei vechi sau produs petrolier intr-o vale situata in apropierea raului Arges”, se mentioneaza in postarea de pe reteaua de socializare.

Specialistii ANAR au inceput actiunile de depoluare a zonei inca din cursul acestei dimineti si au prelevat noi probe de apa de la locul unde s-a produs poluarea, inclusiv din acumularile Golesti si Prundu.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE