Meteo: lapovita si ninsori in aceasta saptamana

Facebook
Twitter

De 1 decembrie, vremea va fi mai rece la nivelul intregii tari, iar maximele se vor incadra intre doua si 12 grade Celsius, iar in anumite regiuni exista sanse de lapovita si ninsori, noteaza ANM.

„Pe data de 1 decembrie, vremea va fi rece mai ales dimineata, insa la amiaza, temperaturile mai cresc usor fata de ziua precedenta, astfel incat la nivelul tarii maximele se vor incadra intre doua si 12 grade, iar minimele vor fi cuprinse intre minus patru si patru grade Celsius.

Cer mai mult noros in Maramures si Transilvania, in zonele deruloase din Crisana si Banat unde vor mai fi precipitatii salbe mixte.

In restul teritoriului va fi un cer variabil si probabilitatea pentru ploi va fi redusa.

Citeste si: Chesnoiu(MADR): „prea multi sefi prin minister, iar fermierii sunt in camp”. Ce schimbari se vehiculeaza?

La munte, insa, la altitudini mari se asteapta ninsori si rafale ale vantului destul de insemnate ce pot depasi local si 80 km/h”, a precizat meteorologul ANM.

In Capitala, vremea ramane relativ rece pe 1 Decembrie, chiar daca temperatura aerului mai creste usor si maximele vor fi de 9 – 10 grade Celsius.

Minima noptii va fi de minus un grad si plus doua grade in centrul orasului. ” Va fi un cer variabil in Capitala, nu mai asteptam precipitatii, iar vantul ramane moderat”, a precizat specialistul ANM.

Potrivit informatiilor furnizate de meteorologul de serviciu, pe parcursul zilei de luni, 29 noiembrie, vremea se va raci accentuat in regiunile intra-carpatice.

In restul teritoriului valorile de temperatura vor scadea doar usor fata de duminica astfel incat vremea va fi mai calda decat in mod obisnuit.

„Temperaturile maxime in tara vor fi cuprinse in general intre 6 si 16 grade Celsius.

In ceea ce priveste precipitatiile vor fi ploi in partea de sud si de sud-est a tarii, dar izolat vor aparea precipitatii mixte in jumatatea nordica.

Cel mai important este faptul ca vantul va continua sa aiba intensificari sustinute in zona montana inalta, rafale care depasesc 80-90 km/h fiind de asteptat sa apara in Carpatii Orientali, iar in noaptea de 30 spre 1 decembrie si in celelalte masive.

Temperaturile minime in noaptea de 29 spre 30 noiembrie vor fi cuprinse intre minus 4 si 5 grade, mai ridicate doar pe litoral”, a transmis meteorologul.

Pe 30 noiembrie va continua procesul de racire in toata tara.

„Vor fi temperaturi maxime intre 1 si 8 grade, iar minimele intre minus 5 si doua grade Celsius.

Vor persista innorarile in interiorul arcului carpatic unde pe arii relativ extinse vor fi ploi, lapovita si ninsoare.

De asemenea, in zonele de munte va mai ninge chiar viscolit in partea mai inalta.

In partea de sud si de est a tarii vor fi innorari temporare si precipitatii predominant sub forma de ploaie si numai izolat pot sa apara lapovita si ninsoarea, cu precadere in zonele mai inalte.

Vantul va continua sa aiba intensificari cu viteze mai mari la munte, dar local si temporar si in restul tarii”, a adaugat specialistul ANM.

In Bucuresti, luni, 29 noiembrie, vremea va fi deosebit de calda pentru aceasta perioada, maxima se va situa in jurul valorii de 13 grade Celsius, iar minima noptii va fi in jur de 1 si 3 grade Celsius.

„Vom avea un cer mai mult noros si temporar ploaie slaba la inceputul zilei si din nou noaptea.

Pentru data de 30 noiembrie, in Capitala, vremea devine rece, maxima termica nu va depasi 5 – 6 grade Celsius, minima noptii urmatoare, 30 noiembrie spre 1 decembrie, minus 3 cel mult zero grade Celsius, innorari temporare si ploi in special la inceputul zilei”, a mai spus meteorologul de serviciu al Administratiei Nationale de Meteorologie.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE