Meteo ANM: incalziri ale vremii. Temperaturile vor ajunge si la 22 de grade

Facebook
Twitter

Meteo – In urmatoarele doua saptamani, vremea va deveni calda, iar temperaturile vor ajunge chiar si la 22 de grade Celsius.

Cele mai mari valori se vor inregistra in Banat, Crisana, Maramures si Transilvania.

De asemenea, intre 2 si 6 noiembrie isi vor face aparitia si ploile, informeaza ANM.

In Banat, vremea va deveni calda in perioada 3 – 5 noiembrie, cand se va ajunge la o medie regionala a temperaturilor maxime de 18-22 de grade si minime in jurul a 12 grade. Ulterior, temperatura va scadea, astfel ca pana spre mijlocul lunii noiembrie, cu mici variatii de la o zi la alta, se va inregistra o medie a valorilor maxime cuprinsa intre 14 si 17 grade si minime de 5-8 grade.

Temporar va ploua in intervalul 2 – 6 noiembrie, iar izolat vor fi posibile si cantitati de apa insemnate. Ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi in crestere dupa 10 noiembrie.

In Crisana, la inceputul intervalului media temperaturilor maxime va fi de 14-16 grade, iar a celor minime de 3-5 grade. Apoi vremea se va incalzi, urmand sa devina deosebit de calda in 4 noiembrie, cand la nivelul regiunii se vor atinge maxime in jurul a 22 de grade si minime de 10-12 grade. Scaderea de temperatura estimata pentru 5 si 6 noiembrie va readuce regimul termic in limite normale pentru aceasta data, respectiv o medie a valorilor maxime de 13-14 grade si de 4 grade pentru minime. Pentru a doua saptamana a lunii noiembrie sunt estimate maxime, in general cuprinse intre 12 si 16 grade si minime de 4-6 grade.

In intervalul 2 – 6 noiembrie va ploua, iar izolat vor fi posibile si cantitati de apa insemnate. Sunt posibile ploi temporare si dupa 10 noiembrie.

In Transilvania, in primele doua zile ale intervalului, se vor inregistra maxime in jur de 13 grade si minime in medie de 0-2 grade. Apoi vremea se va incalzi iar in zilele de 4 si 5 noiembrie sunt estimate maxime de 19-22 de grade si minime de 8-10 grade, valori cu mult mai ridicate decat mediile multianuale specifice inceputului de noiembrie. La finalul saptamanii se va raci, astfel se va ajunge la o medie a valorilor maxime de 12-13 grade si de 2-4 grade pentru minime. Pentru a doua saptamana a lunii noiembrie sunt estimate maxime, usor mai ridicate la inceput, ce vor atinge o medie de 14-15 grade, dar mai scazute spre final spre 10-12 grade, iar minimele nu vor avea variatii semnificative si se vor mentine, la o medie regionala de 2-4 grade.

Trecator se vor semnala ploi in intervalul 2 – 6 noiembrie, iar cu o probabilitate destul de ridicata si dupa 10 noiembrie.

Citeste si: Indemn neobisnuit catre fermierii francezi: lasati recolta de porumb pe camp

In Maramures, in primele doua zile ale intervalului, vor fi maxime in jur de 13 grade si minime in medie de 0-2 grade. Apoi vremea se va incalzi, urmand sa devina deosebit de calda in 4 noiembrie, cand sunt estimate maxime de 20-22 de grade si minime de 8-10 grade. La finalul saptamanii se va raci, astfel se va ajunge la o medie a valorilor maxime de 12-13 grade si minime de 4-6 grade. Pentru a doua saptamana a lunii noiembrie sunt estimate maxime, usor mai ridicate la inceput, ce vor atinge o medie de 15-16 grade, dar mai scazute spre final spre 10-12 grade, iar minimele nu vor avea variatii semnificative, la o medie regionala de 3-5 grade.

In intervalul 2 – 6 noiembrie va ploua, iar izolat vor fi posibile si cantitati de apa insemnate. Probabilitatea pentru ploi temporare va fi mai ridicata si dupa 10 noiembrie.

In Moldova, in primele 2 zile ale intervalului, valorile termice vor fi in limite normale, respectiv o medie de 14 grade pentru maxime si de 4 grade pentru minime. Vremea va deveni calda in perioada 3 – 5 noiembrie cand se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 18-21 de grade si minime in general de 8-11 grade. Ulterior temperatura va scadea, astfel ca, pana spre mijlocul lunii noiembrie, cu mici variatii de la o zi la alta, se vor inregistra medii ale valorilor maxime de 12-14 grade si de 4-6 grade pentru minime.

Regimul pluviometric se va mentine deficitar si in prima jumatate a lunii noiembrie. Trecator se vor semnala ploi slabe in zilele de 2, 5 si 6 noiembrie si dupa 10 noiembrie.

In Dobrogea, valorile termice vor fi in crestere pana in 5 noiembrie, cand media maximelor va atinge 18 grade, iar cea a minimelor 10-11 grade. Vremea se va raci pe 6 si 7 noiembrie, apoi devenind apropiata de normalul termic astfel incat in cursul celei de-a doua saptamani se vor inregistra medii ale temperaturilor maxime de 13-15 grade si de 7-9 grade pentru minime.

Regimul pluviometric se va mentine deficitar si in prima jumatate a lunii noiembrie. Trecator se vor semnala ploi slabe in intervalele 1-3 noiembrie si 11-14 noiembrie.

In Muntenia, dupa doua zile normale termic, intre 3 si 5 noiembrie procesul de incalzire va determina cresterea mediilor regionale a temperaturilor maxime de la 18 la 21 de grade si a minimelor de la 9 la 11 grade. Intre 5 si 7 noiembrie temperatura aerului va fi in scadere, iar pana la sfarsitul celei de-a doua saptamani, cu mici variatii de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va avea valori de 13-15 grade, iar cea a minimelor de 5-7 grade.

Temporar va ploua in general slab in intervalele 2 – 3 noiembrie si 6-7 noiembrie, iar ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata in a doua parte a celei de-a doua saptamani.

In Oltenia, dupa doua zile normale termic, vremea se va incalzi in perioada 3 – 5 noiembrie, cand se va ajunge la o medie regionala a temperaturilor maxime de 17-20 de grade si minime de 9-11 grade. Apoi temperatura aerului va scadea pana pe 7 noiembrie, iar pe parcursul celei de-a doua saptamani, cu mici variatii de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va avea valori de 13-15 grade, iar cea a minimelor de 5-7 grade.

Temporar va ploua in general slab in intervalele 2 – 3 noiembrie si 5-7 noiembrie, iar ulterior, probabilitatea pentru ploi va fi mai ridicata spre sfarsitul intervalului celor doua saptamani.

La munte, valorile termice vor fi in crestere pana in perioada 4-5 noiembrie, cand media maximelor va atinge 14-15 grade, iar cea a minimelor va fi de 4-6 grade. Vremea se va raci pe 6 si 7 noiembrie, devenind apropiata de normalul termic al acestei perioade pe tot parcursul celei de-a doua saptamani, cand nu sunt estimate variatii mari de la o zi la alta astfel ca se vor inregistra medii ale temperaturilor maxime de 7-10 grade si ale minimelor de 1-3 grade.

Vor fi precipitatii in general slabe, predominant ploi, in intervalele 2 – 3 noiembrie si 4-7 noiembrie. Ulterior, probabilitatea pentru precipitatii va fi ceva mai ridicata in a doua parte a celei de-a doua saptamani.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE