Ce produse pentru protectia plantelor NU trebuie sa cumparam niciodata?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Produsele pentru protectia plantelor care provin din surse nesigure sunt tot mai comune pe piata din Romania.

Mai multi specialisti in domeniul agricol trag semnalul de alarma si ii avertizeaza pe fermieri sa achizitioneze doar inputuri din surse sigure. Produsele contrafacute pot cauza pagube uriase pentru fermieri, printre care si compromiterea culturilor.

„Scopul proiectului este acela de a trage un semnal de alarma cu privire la faptul ca protejarea culturilor de atacul bolilor si daunatorilor a devenit din ce in ce mai dificila in contextul reducerii numarului de solutii disponibile pe piata europeana.

A interzice produsele de uz fitosanitar fara a pune absolut nimic in loc credem noi ca nu este sanatos. Astazi, mai avem aproximativ 30-40% din produsele de uz fitosanitar disponibile acum 15-20 de ani”, sustine dl. Vasile Iosif, Presedinte AIPROM.

Contrafacerea produselor de protectia plantelor este un fenomen ce ia amploare si in Romania

Punctul de vedere al AIPROM referitor la raportul privind strategia „De la ferma la consumator” (Farm to Fork)

Recent, comisiile reunite AGRI si ENVI din Parlamentul European au publicat un raport comun privind strategia „De la ferma la consumator” (Farm to Fork). In acest context, AIPROM a formulat un punct de vedere cu privire la acest raport.

Citeste si: Daniel Buda: UE trebuie sa sustina conditiile de transport animale

Membrii Asociatiei Industriei de Protectia Plantelor din Romania – AIPROM utilizeaza tehnologiile agricole durabile disponibile in prezent. Fiind o industrie care sustine activitatea fermierilor si productia de alimente, ne angajam sa ne jucam rolul, sa inovam si sa implementam solutiile necesare pentru o agricultura durabila.

Impreuna facem SCUT impotriva contrafacerii produselor de protectia plantelor!

Va invitam sa aflati de la Ionut Tabara – fitofarmacist cat de periculoase sunt produsele contrafacute de protectia plantelor, dar si cum puteti evita astfel de achizitii care va pun in pericol sanatatea si afacerea.

NU UITATI! Cumparati produse de protectia plantelor numai de la distribuitorii autorizati!

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE