Restrictiile UE lasa fermierii cu tot mai putine optiuni de protejare a culturilor. Ce alternative au agricultorii?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

O serie de specialisti din domeniul agricol si reprezentanti ai organizatiilor de fermieri aduc in discutie o problema majora cu care se confrunta agricultura romaneasca si anume numarul tot mai mare de produse contrafacute de protectie a plantelor care intra pe piata romaneasca, pe fondul restrictiilor tot mai mari instaurate de UE, care i-au lasat pe fermieri fara optiuni reale.

„Scopul proiectului este acela de a trage un semnal de alarma cu privire la faptul ca protejarea culturilor de atacul bolilor si daunatorilor a devenit din ce in ce mai dificila in contextul reducerii numarului de solutii disponibile pe piata europeana. A interzice produsele de uz fitosanitar fara a pune absolut nimic in loc credem noi ca nu este sanatos. Astazi, mai avem aproximativ 30-40% din produsele de uz fitosanitar disponibile acum 15-20 de ani”, sustine dl. Vasile Iosif, Presedinte AIPROM.

Punctul de vedere al AIPROM referitor la raportul privind strategia „De la ferma la consumator” (Farm to Fork)

Recent, comisiile reunite AGRI si ENVI din Parlamentul European au publicat un raport comun privind strategia „De la ferma la consumator” (Farm to Fork). In acest context, AIPROM a formulat un punct de vedere cu privire la acest raport.

Membrii Asociatiei Industriei de Protectia Plantelor din Romania – AIPROM utilizeaza tehnologiile agricole durabile disponibile in prezent. Fiind o industrie care sustine activitatea fermierilor si productia de alimente, ne angajam sa ne jucam rolul, sa inovam si sa implementam solutiile necesare pentru o agricultura durabila.

Impreuna facem SCUT impotriva contrafacerii produselor de protectia plantelor!

Contrafacerea produselor de protectia plantelor este un fenomen ce ia amploare si in Romania. Va invitam sa aflati de la Ionut Tabara – fitofarmacist cat de periculoase sunt produsele contrafacute de protectia plantelor, dar si cum puteti evita astfel de achizitii care va pun in pericol sanatatea si afacerea.

NU UITATI! Cumparati produse de protectia plantelor numai de la distribuitorii autorizati!

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE