Mesajul lui Petre Daea pentru fermieri: ”Dragi fauritori de hrana!…Ma veti gasi la locul faptelor”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

Noul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a transmis un mesaj fermierilor, anuntand ca va intra imediat in „dispozitivul de lucru”, in asa fel incat obiectivele prevazute in programul de guvernare sa fie indeplinite.

“Dragi fauritori de hrana ai tarii! Dragi romani! Prin profesie si daruire am fost, sunt si voi ramane alaturi de dumneavoastra!

Participarea mea la elaborarea si negocierea programului de guvernare in cadrul coalitiei politice PSD-PNL-UDMR, alaturi de Adrian Chesnoiu, m-a determinat sa accept propunerea partidului de a reveni in greaua misiune de ministru.

Responsabilitatea misiunii incredintate ma determina sa intru imediat in dispozitivul de lucru, stabilind cu toate structurile din domeniul agroalimentar tabloul activitatii zilnice, in asa fel incat obiectivele prevazute in programul de guvernare sa fie realizate la timp”, a scris Petre Daea, pe propria pagina de Facebook.

El a mentionat ca in domeniul agriculturii si industriei alimentare programul de irigatii este vital si trebuie realizat prin toate mijloacele de care dispune, subliniind ca directiile de actiune ale Politicii Agricole Comune trebuie armonizate cu interesele fermierilor.

Citeste si: Estimari CE: recolta slaba de grau, dar explozie a exporturilor in 2022-2023

“In domeniul agriculturii si industriei alimentare programele sunt prioritare si vor fi tratate ca atare, insa, datorita schimbarilor climatice, programul de irigatii este vital si trebuie sa-l realizam folosind toate mijloacele de care dispunem.

Politica Agricola Comuna la care suntem parte stabileste noi directii de actiune pe care sa le armonizam cu interesele fermierilor, valorificand resursele de care dispunem in functie de conditiile specifice fiecarei zone in parte, in asa fel incat nivelul productiilor si valorificarea superioara a acestora sa influenteze pozitiv viata economica a Romaniei.

Planul National Strategic ne da aceasta sansa si trebuie sa o fructificam in urmatoarea perioada.

Stiu bine mecanismele europene de lucru, detinerea presedintiei Consiliului UE in anul 2019 mi-a permis sa intru in intimitatea lor pentru a le folosi in interesul tarii”, a transmis noul ministru al Agriculturii.

Nu in ultimul rand, Daea a subliniat ca va folosi judicios resursele, pentru a putea depasi cu bine greutatile momentului.

“Cunosc capacitatea de munca a functionarilor din sistem, ma bizui pe profesionalismul lor. Folosind judicios resursele putem depasi cu bine greutatile momentului.

Munca si buna credinta ne va ajuta sa ne indeplinim obiectivele de care tara are nevoie. Ma veti regasi la locul faptelor!”, a mai scris ministrul Agriculturii pe reteaua de socializare.

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE

RECOMANDĂRI ȘTIRIAGRICOLE